Crobex blago pao

Crobex indeks Zagrebačke burze prošloga tjedna je tjedna blago pao, nakon pet tjedana uzastopnog rasta, a splasnuo je i promet jer nakon sezone objava poslovnih rezultata domaćih kompanija nije bilo novih vijesti koje bi pokrenule ulagače.

Crobex indeks prošloga je tjedna oslabio 0,21 posto, na 1.770 bodova, dok je Crobex10 skliznuo 0,39 posto, na 1.026 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je prošloga tjedna oko 33 milijuna kuna, što je otprilike 18 milijuna manje nego tjedan dana prije, no radni je tjedan bio skraćen za jedan dan zbog praznika. Najveći promet, 12 milijuna kuna, prošloga je tjedna u redovnom trgovanju ostvaren dionicom HT-a, a cijena joj je pritom oslabila za 1 posto, na 142,54 kune.

U blok transakciji dionicom HT-a ostvaren je dodatni promet od 2,5 milijuna kuna, po cijeni dionice od 143 kune.

S prometom od 4 milijuna kuna u blok transakciji slijedila je povlaštena dionica Adris grupe, po cijeni dionice od 402,50 kuna.

U redovnom trgovanju tom je dionicom, pak, ostvaren promet od oko 420 tisuća kuna, a cijena joj je pala 2,4 posto, na 402,10 kuna. Promet dionicom Valamar Riviere dosegnuo je, pak, 3,1 milijun kuna, pri čemu je poskupila 0,5 posto, na 26,75 kuna.

Promet veći od milijun kuna ostvaren je još samo dionicom Podravke, koja je pojeftinila 0,8 posto, na 356 kuna.

U dnevnoj anketi Hine analitičari kažu da je promet splasnuo jer nema značajnijih vijesti, nakon što je prethodnoga tjedna završena sezona objava poslovnih rezultata domaćih kompanija za prvo polugodište.

Uz to, mnogi su ulagači odsutni jer je turistička i sezona godišnjih odmora na vrhuncu. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox