D. Kosor o skidanju imuniteta Ž. Jovanoviću

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas u Splitu, gdje je sudjelovao na stranačkom predizbornom skupu za 10. izbornu jedinicu, kako nas jučerašnjim ukidanjem imuniteta SDP-ovu saborskom zastupniku Željku Jovanoviću HDZ vraća u komunizam.

 

Nisam oduševljen izjavama gospodina Jovanovića, ali ukidanje imuniteta za verbalni delikt vraća nas u komunizam. HDZ nas vraća u komunizam svojim odlukama. To je točka na 'i' na njihove odluke i siguran sam da će na izborima 4. prosinca ove godine doći do promjena - rekao je Kosor i dodao kako je skidanje imuniteta Jovanoviću "tragikomična situacija".

Na upit kako komentira činjenicu da su neki bivši HSLS-ovi članovi jučerašnjim glasovanjem u Hrvatskom saboru pridonijeli skidanjem imuniteta Jovanoviću, Kosor je rekao da se "ne može sjetiti njihovih imena".

Darinko Kosor smatra da bi u Hrvatskoj trebalo donijeti zakon kojim bi se onemogućilo predizborno koaliranje. Neka se svaka stranka natječe samostalno, a onda nakon izbora može se koalirati prema programima, a ne prema foteljama - rekao je istaknuvši da na sljedeće parlamentarne izbore HSLS, nakon 15 godina, izlazi samostalno. (Hina)

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox