Dan Obrtničke komore Zagreb: Dodijeljena priznanja i nagrade

Obrtnička komora Zagreb (OKZ) obilježila je Dan komore Zagreb prigodnom svečanošću na kojoj su zaslužnim obrtnicima dodijeljena priznanja i nagrade te uručene diplome kandidatima koji su položili majstorske ispite.

Predsjednik OKZ-a Ivan Obad rekao je da Komora mora svoje aktivnosti uskladiti zahtjevima europskog tržišta odnosno prilagoditi svoj ustroj potrebama obrtnika za upoznavanjem s europskim propisima. Obad je istaknuo kako je Vlada u programu gospodarskog oporavka prihvatila inicijative komorskog sustava pa je tako u saborskoj proceduri novi Zakon o zakupu i prodaji poslovnih prostora na temelju kojeg će regionalne i lokalne samouprave moći neposredno prodavati ili davati u zakup poslovne prostore obrtnicima. Izrađene su i izmjene i dopune Zakona o obrtu kojima će se ograničiti odgovornost obrtnika za obveze iz obrta po uzoru na suvremena europska zakonodavstva, a Vlada je prihvatila i prijedlog zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, rekao je Obad.

Čelnik OKZ-a istaknuo je i dobru suradnju s Gradom Zagrebom čiji je gradonačelnik Milan Bandić bio nazočan današnjoj svečanosti. Obad je kao primjere dobre suradnje s gradom naveo smanjenje spomeničke rente i snižavanje zakupnina za tradicijske i deficitarne djelatnosti. Na obilježavanju Dana OKZ-a zaslužnim obrtnicima dodijeljena su nagrade i priznanja. Četvorici obrtnika pripalo je najviše priznanje Komore zagreb - Zlatna statua s pisanim priznanjem, a petoro obrtnika dobilo je zlatnu plaketu s pisanim priznanjem. Dodijeljena su i nagrade udruženjima obrtnika te zlatne i srebrne diplome kao i novčane nagrade za pomoć u radu i školovanje učenika strukovnih zanimanja, a majstorske diplome primili su kandidati koji su jesenas položili majstorske ispite. Obrtnička komora Zagreb najveća je područna obrtnička komora s oko 22.000 članova. (Hina/mš)

 

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox