Dani hrvatskog turizma

U Poreču su otvoreni Dani hrvatskog turizma – najveći tradicionalni skup turističkih djelatnika. Dane hrvatskog turizma svečano je otvorio ministar turizma Darko Lorencin naglasivši kako je ova godina dosad bila izuzetno uspješna.

"Možemo biti ponosni što je u prvih devet mjeseci ove godine ostvareno više 13 milijuna dolazaka, što je rast od 8,4 i više od 75 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 7 posto. No, Hrvatska ima potencijal za još bolje rezultate, a vjerujem da će temeljem ovogodišnjih rezultata i pozitivnog turističkog uzleta u svim segmentima ti rezultati se nastaviti i dalje. Također, moram naglasiti kako rezultati tijekom prvih mjeseci 2015. godine govore i da se Hrvatska uistinu preobražava u cjelogodišnju destinaciju, a s novom promidžbom Hrvatske kao destinacije pune života, uistinu to možemo i postati. Navedene rezultate ne bi bilo moguće ostvariti bez zajedničkog doprinosa svih turističkih djelatnika. Hvala svima koji su izravno ili neizravno bili uključeni u pripremu i realizaciju turističke sezone – naglasio je ministar.

Ministar Lorencin osvrnuo se i na ciljeve Strategije razvoja turizma do 2020. godine. Naglasio je kako je otvoreno 25 novih i obnovljenih hotela, što je najviše u zadnjih 10 godina, No i dalje moram pratiti turističke trendove i kretanja na tržištu, prilagođavati se novim izazovima i iskoristiti sve mogućnosti. Hrvatski turistički forum se održava pod temom „SHARING ECONOMY – TURIZAM NOVOG MILENIJA?", a predstavit će i novi brend Croatia, Full of life, kojim žele stvoriti percepciju Hrvatske kao destinacije pune života tijekom cijele godine. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox