Dani meda u Osijeku

Dani meda u Hrvatskoj održat će se u Osijeku od 6. do 9. listopada, a uz tradicionalno nacionalno ocjenjivanje meda, na njima će Hrvatski pčelarski savez obilježiti i 130. obljetnicu izlaženja časopisa "Hrvatska pčela", najavili su u Osijeku predstavnici organizatora.

Tako će u sklopu Dana meda u Hrvatskoj, čiji je pokrovitelj hrvatska Vlada, biti predstavljena i monografija "130 godina Hrvatske pčele" s pregledom pisanja tog časopisa od prvog broja do ove godine, najavio je član organizacijskog odbora Anton Dalšašo.

Voditelj odjela poljoprivrede i prehrambene industrije u osječkoj Županijskoj komori Ernest Nad rekao je kako je na ovogodišnje ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda, pića od meda te pakovina meda i proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda stiglo više od 200 uzoraka iz svih krajeva Hrvatske.

Profesor osječkoga Poljoprivrednog fakulteta Zlatko Puškadija rekao je kako će se na ovogodišnjim Danima meda u Hrvatskoj održati tradicionalno znastveno-stručno savjetovanje na kojemu će se među ostalim raspravljati o pčelarstvu u Europskoj uniji te iskustvima slovenskih pčelara nakon ulaska u Europsku uniju.

Uz Dane meda u Hrvatskoj, koji će se održati u Osijeku, ovaj će se tjedna, od 5. do 8. listopada, u Zagrebu održati tradicionalni 10. dani meda u Zagrebu koje organiziraju Hrvatski pčelarski savez, pčelarske udruge grada Zagreba i Ured za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba.  (Hina/jh)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox