Darežljivi Bandić za Maksimir daje još 35 milijuna kuna

Grad Zagreb će do kraja godine u stadion u Maksimiru uložiti još 35 milijuna kuna, a u Gradu kažu da je ova investicija potrebna zbog obnavljanja zapuštenih poslovnih prostora ispod sjeverne tribine, piše Večernji list.

U poslovne prostore ispod Sjeverne tribine preselio bi se Zagrebački športski savez koji se sada nalazi na Heinzelovoj ulici što Grad godišnje košta osam milijuna kuna za najam.

Kako piše Večernji list, otprije postoje planovi da se ispod Sjeverne tribine, na 15 tisuća kvadrata napravi novi trgovački centar.

Damir Vrbanović, direktor GNK Dinama objašnjava kako je studija pokazala da je potrebno oko 35 milijuna kuna za obnovu prostora ispod Sjeverne tribine, no da su problemi počeli 1999. godine. Tada su sklopljeni ugovori o najmu na 10 do 15 godina, no 2000. godine SDP-ova vlast je prekinula ulaganja u prostor, a zbog nedostatka uporabne dozvole ljudi nisu nikada počeli raditi. Vrbanović kaže kako će se sada vidjeti hoće li zakupcima biti vraćen novac ili će i  se produljiti ugovori o najmu za 10-15 godina. Vrbanović ističe kako klub neće vidjeti ni lipu od ulaganja u maksimirski stadion. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 27. veljače 2012.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox