Dealshaker Expo Zagreb

Službeno je otvoren Dealshaker Expo Zagreb, sajam poseban po tome što svih stotinjak izlagača iz 20 zemalja kao sredstvo plaćaćanja prihvaćaju onecoin kripto-valutu.


Ideja je, objašnjava Marinko Parić iz One Life-a u idućih nekoliko mjeseci okupiti oko milijun trgovaca iz cijelog svijeta koji prihvaćaju onecoin kao platežno sredstvo.

Iza onecoina stoji kompanija One Life osnovana prije tri godine, a u petak je bila prva obljetnica platforme Dealshaker predstavljene na sajmu.

Dealshaker je prva e-commerce platforma, slična eBayu ili Njuškalu, na kojoj se trgovci besplatno oglašavaju, nude svoje proizvode ili usluge, a jedini uvjet je da minimalno 50 posto cijene koju traže prihvaćaju u onecoinu. Ono što Dealshaker nudi trgovcima su reklamni prostor, novi klijenti i povećanje prodaje. Na njoj djeluje 58 tisuća firmi kojima se svakodnevno pridružuje niz novih trgovaca.

Suština cijelog sustava jest da kupci mogu proizvesti coine po povoljnijim uvjetima u odnosu na njihovu upotrebnu vrijednost, a trgovci koji ih prime u zamjenu za robu i usluge coine koriste pri daljnjem trgovanju.

Onecoin za razliku od drugih kriptovaluta nije na burzi, koja ima jedinstvenu politiku, a to je upotrebljivost, te korisnicima pruža sigurniji, jeftiniji i brži platni sustav. Njegova primarna aktivnost je prodaja i distribucija online edukacijskih paketa, a velik broj kompanija ga prihvaća kao sredstvo plaćanja.

Onecoin funkcionira na principu središnje banke gdje je većinski vlasnik svih coina kompanija koja nadzire kompletan promet blockchaina. Osim toga, onecoin je maksimalno transparentan zbog čega organi vlasti mogu imati uvid u promet i oporezivati ga.

Ono što onecoin i One Life rade je distribucija i edukacija kroz koje zaintereisrani mogu nučiti točno što su kriptovalute i trgovina vrijednosnim papirima, te kroz primjenu edukacije biti spremni za nadolazeća vremene. Onecoin svoje dobre rezultate zahvaljuje upravo tome što je prva kompanija u svijetu koja je započela s masovnom edukacijom o novom digitalnom tržištu.

"Ovo je jedna od rijetkih, ako ne i jedina u ovom trenutku kriptovaluta koja unutar blockchaina ima KYC protokol što znači da su svi vlasnici coina indentificirani. Zahvaljujući tome ne može doći do krađe, nestanka ili gubitka coina. Kompanija kontrolira blockchain, zato u slučaju ako nešto pođe po krivu može se izvršiti povrat transakcije", objašnjava Parić.

Onecoin se po mnogočemu razlikuje od kriptovaluta. Parić naglašava da onecoin nije kriptovaluta na burzi, te ne distribuira i ne prodaje kriptovalute. Onecoin je kompanija koja educira ljude diljem svijeta kroz One Academy. Edukacijom zainteresirani stječu znanja kako upotrijebiti određene tokene i proizvesti kriptovalutu.

"Ovakvi sajmovi će osvijestiti velik broj ljudi, jer za većinu laika kriptovalute su virtualan svijet u kojemu nema ništa fizičkog što im je velika nepoznanica. Na ovakvim događanjima ljudi sa svojim mobitelom mogu kupiti ili napraviti narudžbu za odrđeni proizvod, te ga fizički preuzeti. Što je veći broj zadovoljnih trgovaca koji šite svoja pozitivna iskustva, to je veći broj novih koji se svakodnevno priključuju", zaključuje Parić.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox