Deblokirani računi Dine i Diokija: Tri dana za isplatu plaće radnicima

Računi Diokija i Dina Petrokemije od danas su deblokirani na 72 sata, tijekom kojih se očekuje uplata pet milijuna eura turskog Caliskana te isplata neisplaćenih plaća radnicima Diokija i Dine.

Radnici Diokija i Dine trebali bi napokon dobiti svoje dugo očekivane i davno zarađene plaće. Tijekom 72 sata očekuje se uplata pet milijuna eura turskog Caliskana za kupoprodaju Diokijeve talijanske tvrtke Adriaoil SpA, te isplata zaostalih plaća radnicima. Dioki i Dina s vjerovnicima su već ranije postigli dogovor o trodnevnoj deblokadi od trenutka kada svi detalji transakcije s Turcima budu u potpunosti usuglašeni, a Caliskan spreman isplatiti novac, piše Novi list

S obzirom da deblokada teče od danas, to bi trebalo značiti da će Turci tijekom dana izvršiti uplatu, a radnici do petka dobiti svoje plaće, no uprave posrnulih firmi Roberta Ježića nisu bile raspoložene za razgovor na tu temu, a jedina informacija koju je bilo moguće dobiti je da se, po tko zna koji put, isplata plaća očekuje do kraja tjedna.

Uprava Diokija, čini se, strahuje od mogućih novih blokada računa i ovrha od onih vjerovnika koji im do sad nisu blokirali račune pa ne želi davati nikakve službene informacije o tijeku transakcije s Caliskanom. Pet milijuna Caliskanovih eura, ukoliko budu uplaćeni, neće, međutim, biti dovoljno za isplatu svih zaostalih plaća radnika Diokija i Dine, već samo za isplatu plaća zaključno s 30. lipnja ove godine, te plaćanje osnovnih operativnih troškova za pokretanje pogona za proizvodnju polietilena u Dini. (HT) 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox