Destinacija s najviše pješčanih plaža u Hrvatskoj spremna dočekati prve goste

Lopar koji svojom bogatom povijesti iznova oduševljava posjetitelje, spreman je za nadolazeću turističku sezonu. Destinacija koja njeguje prirodnu, kulturnu i arheološku baštinu i ove godine gostima nudi raznoliku ponudu, a ljubiteljima aktivnog odmora mnoštvo outdoor sadržaja poput outdoor fitnessa, Geoparka ili Rab Archaeological Traces. Lopar svojim brojnim i dugačkim plažama omogućava gostima da, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, sigurno i nesmetano uživaju u svom godišnjem odmoru. 


Sigurnost naših građana i turista je najvažnija i upravo smo zato uložili napore kako bismo ispoštovali sve mjere nadležnih institucija i pripremili naš omiljeni Lopar za ovogodišnju sezonu. Prošla je godina bila izazovna za sve, no uspjeli smo održati neke naše tradicionalne manifestacije koje smo shodno epidemiološkoj situaciji smjeli održati. Pripreme za nadolazeću turističku sezonu bile su vrlo intenzivne i u završnoj su fazi. Imamo puno toga za ponuditi te pozivamo sve koji žele provesti bezbrižan odmor da dođu u Lopar, rekao je Marin Mušćo, direktor TZO Lopar.

Ovo je mjesto na hrvatskom otoku sreće i sporta poznato po dugim pješčanim plažama te raznovrsnoj ponudi outdoor aktivnosti. Naime, Lopar je destinacija s najviše pješčanih plaža na Jadranu, od kojih je najveća i najpoznatija Rajska plaža, dugačka 1,5 km, koju su 2019. godine Ministarstvo turizma i HTZ-a proglasili najboljom plažom u Hrvatskoj, a CNN 2013. uvrstio među 100 najljepših plaža na svijetu. U ovim pandemijskim uvjetima veliki plažni prostor garantira sigurnost turista i kupača jer je moguće poštivati preporučene epidemiološke mjere. Uz to, posjetitelji Lopara svake se godine oduševe plitkim i toplim morem te bi oni najhrabriji već ovog Uskrsa mogli odraditi prvo kupanje. Za prihvat gostiju tijekom uskršnjih praznika spremni su i smještajni kapaciteti i ugostitelji. Smještaj se nudi u privatnim apartmanima i kućama za odmor, a otvoreno je i nekoliko pansiona i restorana koji rapske specijalitete nude na terasama.

Vjerujemo da će naši stalni gosti doći i ove godine jer smo prošle pokazali da nam je njihova sigurnost prioritet. Osigurali smo i raznovrstan sadržaj za one najmlađe, ali i odrasle. Naš je otok prepun predivnog pejzaža, mogućnosti za outdoor aktivnosti kroz stotine kilometara uređenih pješačkih i biciklističkih staza, dodao je Mušćo. 

Prošle je godine predstavljena i nova mobilna aplikacija Rab Archaeological Traces koja na zabavan i edukativan način objedinjuje tri poučne staze koje se protežu kroz Kampor (staza Capo Fronte), Lopar (staza Epario) i Supetarsku Dragu (staza Frux). Služeći se mobilnom aplikacijom Rab Archaeological Traces, kao virtualnim vodičem, moguće je proći 34 info točke bogate zanimljivostima o dosad neistraženoj prirodnoj i kulturnoj baštini otoka – arheološkim, sakralnim i etnografski značajnim lokalitetima i područjima.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox