Deutsche Telekom otpušta 1.200 radnika

Foto: Shutterstock

Deutsche Telekom (DT) planira ukinuti 1.200 radnih mjesta u matičnoj Njemačkoj, čime želi uštedjeti oko 100 milijuna eura godišnje, objavio je njemački poslovni dnevni list Handelsblatt. 

Planirana smanjenja sastavni su dio programa preustroja, trebala bi biti provedena do 30. lipnja i obuhvatiti ponajprije odjele poput marketinga, oporezivanja i uprave, izvješćuje duesseldorfski list.

Ne navodeći izvor informacije, Handelsblatt prenosi da će kompanija morati usmjeriti više resursa u infrastrukturu za širokopojasni pristup internetu, za mobilne internetske usluge i telekomunikacijske mreže temeljene na IP-u. Stoga planira zaposliti i više radnika u odgovarajućim odjelima.

Iz DT-a nisu bili dostupni za komentar. Početkom prosinca 2012. njemački telekomunikacijski div najavio je za naredne tri godine 30 milijardi eura ulaganja u osuvremenjivanje fiksnih i mobilnih mreža ponajprije u matičnoj Njemačkoj i u SAD-u. Samo u ovoj godini planirana su ulaganja u iznosu 9,8 milijardi eura.

U siječnju je DT izdao i dvije milijarde eura vrijedne obveznice s rokom dospijeća od osam i 15 godina radi održanja likvidnosti, procjenjujući da će mu zbog planiranih ulaganja raspoloživa gotovina u ovoj godini pasti na oko pet milijardi eura, s predviđenih šest milijardi u 2012. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox