Dida Boža na hrvatskom tržištu predstavlja visokokvalitetnu ekološku instant kavu Mount Hagen

Teško je pronaći čovjeka kojem jutro ne započinje šalicom kave, a brend Dida Boža koji je diljem svijeta već poznat po proizvodima originalne dalmatinske recepture, razveselit će sve hrvatske kavoljupce ukusnim novitetom. Naime, na hrvatskom je tržištu predstavljena visokokvalitetna ekološka instant kava Mount Hagen profinjenog i bogatog okusa, koja je vodeći svjetski brend u području ekoloških instant kava.

Kava Mount Hagen dolazi s plodnog vulkanskog područja planine Hagen u Papua Novoj Gvineji, gdje je na nadmorskoj visini od 1500 do 1600 metara nastala prva ekološka plantaža kave na svijetu. Povoljna lokacija netretiranim plodovima daje iznimnu kakvoću, a na tim visinama uzgaja se i 100% ekološki uzgojena kava Arabica čija su zrna vrhunske kvalitete. Brend Mount Hagen novitet je na našem tržištu, a kako su specijalizirani upravo za proizvodnju kofeinske i bezkofeinske ekološke kave, suradnja dvaju brendova logičan je slijed. Naime, upravo je svojim ekološkim proizvodima, poput namaza i sokova, brend Dida Boža osvojio hrvatske potrošače, a u svojoj ponudi ima proizvode i iz drugih zemalja svijeta.

Kavu brenda Mount Hagen od uobičajenih proizvoda izdvaja i tehnološki postupak prerade i proizvodnje. Nakon odabira isključivo najkvalitetnijih proizvoda, zrna kave Mount Hagen prže se i hlade te se šalju na sušenje suvremenom metodom Freeze Dried (sušenje smrzavanjem) koja čuva okuse i arome koji inače sušenjem ishlape. Pojedince koji izbjegavaju kofein zainteresirat će činjenica da, za razliku od drugih bezkofeinskih kava koje se mogu naći na hrvatskom tržištu, Mount Hagen izdvajanje kofeina izvodi potpuno novom i ekološki prihvatljivom metodom – uz pomoć ugljikovog oksida. To je inovativan i siguran tehnološki postupak za razliku od klasičnog postupka izdvajanja kofeina za koji se koristi metilen-klorid, toksičan i opasan za zdravlje i okoliš.

U posljednje se vrijeme puno pažnje posvećuje zdravlju potrošača i odabiru ekoloških namirnica, a zanimljiva je činjenica da se unatoč gospodarskoj krizi bilježi rast prodaje takvih proizvoda. Proučavajući stanje u SAD-u, smatram da ekološki proizvodi više ne predstavljaju isključivo trend, već rastuću svijest o važnosti brige za zdravlje i okoliš koja postepeno zahvaća cijeli svijet. Kako i sam svako jutro pijem šalicu kave Mount Hagen, došao sam na ideju da i Hrvatima predstavim ovu visokokvalitetnu ekološku kavu koju hvale mnogi Amerikanci, rekao je Neb Chupin, vlasnik tvrtke Hermes International.

Inovativan tehnološki postupak prerade visokokvalitetnih i netretiranih plodova te visoki ekološki standardi u plantažama i proizvodnji kavu Mount Hagen opravdano svrstavaju u sam vrh svjetskih ekoloških instant kava. Potrošačima u Sjedinjenim Američkim Državama i diljem Europe već je jako dobro poznata, a odsad u njoj mogu uživati i kupci u Hrvatskoj, koji je mogu pronaći na policama Kauflanda, Konzuma i Plodina, po cijenama od 62 do 65 kuna za bezkofeinsku, odnosno od 56 do 60 kuna za kofeinsku inačicu.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox