Digitalizacija otvara vrata poboljšanju poslovanju, ali i novim radnim mjestima

Ubrzani razvoj novih tehnologija zadnjih godina doveo je do velikih mogućnosti digitalizacije i informatizacije za gospodarstvo. Ovi procesi pružaju potporu i otvaraju nova vrata za brojna poduzeća i organizacije koji su te promjene prepoznali i krenuli putem njihovog uvođenja i prilagodbe za svoje poslovanje. 


Jedna od njih je tvrtka El Koncept d.o.o., koja je prije godinu dana uz sredstva Europske unije, Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Operativnog programa konkurentnost i kohezija, krenula u projekt izrade informatičkog sustava za upravljanje poslovnim procesima koji će mu omogućiti prijeko potrebnu optimizaciju poslovanja i tako značajno poboljšati kvalitetu i učinkovitost rada, a time stvoriti preduvjet za preuzimanje novih poslova te brži odgovor na zahtjeve tržišta. Naime, razvojem naprednog informatičkog sustava za upravljanje poslovnim procesima ukupne vrijednosti 168.750,00 HRK, od čega je iznos EU potpore 87.615,00 HRK, cjelokupno će poslovanje poduzeća postati efikasnije jer će posredstvom jednog naprednog sustava biti moguće upravljati svim informacijskim poslovnim procesima kako bi El Koncept svojim klijentima osigurao brzu, sigurnu i kvalitetnu uslugu.

Bitna odlika navedene optimizacije poslovanja jest i ubrzanje rada što će poduzeću osigurati jačanje konkurentnosti i lakše dopiranje do novih klijenata i novih tržišta zbog čega je ovaj projekt važan za cjelokupno povećanje uspješnosti poslovanja poduzeća, preuzimanje novih poslova, jačanje tržišnog položaja i zauzimanje novih tržišta.

Poduzeće El Koncept kroz svoje internetske aplikacije Fininfo i Analizu koji sadrže poslovne, financijske i bonitetne informacije, u svakodnevnom radu obrađuje veliku količinu podataka, što je vremenski zahtjevno. Kako bi se efikasnost povećala, a broj radnih sati smanjio, napredan informatički sustav nužan je za strukturiranje i automatizaciju poslovnih procesa, kao i za konkurentnost na tržištu, rast i razvitak poduzeća te zapošljavanje novih ljudi. 

Vjerujemo da će se povoljni utjecaji ovog projekta pozitivno odraziti i na konkurentnost malog i srednjeg gospodarstva Republike Hrvatske jer će se njegovom provedbom potaknuti razvoj novih procesa i proizvoda, rast poslovanja, povećanje zaposlenosti, kao i dodane vrijednosti prodaje na domaćem i inozemnim tržištima.  Usvajanje novih tehnologija, znanja i rješenja je i zamašnjak razvoju lokalnog gospodarstva.- istaknuo je Edin Leho, direktor tvrtke El Koncept.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox