Digitalna poljoprivreda u fokusu transformacije poljoprivredne zajednice

Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu 8. prosinca 2021. , održat će se treće izdanje konferencije ˝Digitalna poljoprivreda˝ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.


Konferencija ima 4 tematska sklopa: ˝Što očekuje Hrvatsku u digitalnoj poljoprivredi˝, ˝Hrvatska i digitalna poljoprivreda- javni i privatni sektor˝, ˝Međunarodni primjeri iz prakse na području digitalne poljoprivrede˝ i ˝Akademska zajednica, studenti i digitalna poljoprivreda˝. Konferenciju će otvoriti i na njoj govoriti ministrica poljoprivrede, gospođa mr. sc. Marija Vučković, a programski se u hibridnom obliku očekuje 9 domaćih predavača i 9 stranih predavača te panel na kojemu će sudjelovati studenti. 

Transformacija, ali i opstanak poljoprivredne zajednice ovisi o digitalnim rješenjima koja već danas učinkovito pružaju potporu poljoprivrednicima u boljoj učinkovitosti i efikasnosti upravljanja. Pametna sela predstavljaju novi koncept, a za sve to potrebno je educirati i informirati se kako bi hrvatska poljoprivreda bila konkurentnija u budućnosti. Zato je tu  konferencija Digitalna poljoprivreda koja bez kotizacije pruža mogućnost sudionicima da saznaju o mogućnostima i rješenjima s kojima se danas susrećemo na domaćem i međunarodnom tržištu. Isto tako čuti će se i o strateškim smjernicama Ministarstva poljoprivrede, izjavio je predsjednik organizacijskog  odbora treće po redu konferencije Digitalna poljoprivreda - Danijel Koletić.

Suorganizator ove konferencije je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji će se obratiti veleposlanici Republike Austrije, Republike Italije i Češke Republike iz čijih zemalja dolaze međunarodni predavači.

PS/LŠ

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox