Dijana Pleština: Jandroković me maltretirao

Godinama su se prema meni ponašala nekorektno, a posljednjih godina to je preraslo i u jednu vrstu mobinga što me zdravstveno i na druge načine previše koštalo, rekla je Dijana Pleština, supruga bivšeg premijera Ivice Račana za Nacional o razlozima zbog kojih je napustila Ministarstvo vanjskih poslova

Ispričala je kako je veliku ulogu u njenom odlasku iz Ministarstva vanjskih poslova odigrao i aktualni ministar Gordan Jandroković za kojeg kaže da ju je izložio mobbingu  jer ju je profesionalno degradirao, smanjio joj plaću za četvrtinu i snizio ocjenu rada. Razlozi za napuštanje mjesta savjetnice u MVP-u za razminiranje bili su prema njenim riječima i nedostatak političke volje, neznanje i korupcija.

Ministar Jandroković je za Večernji list komentirao kako ove istupe treba promatrati u svjetlu izbora i kao namjeru Dijane Pleštine da si u budućnosti kupi mjesto u SDP-ovim redovima. Dodaje da je Dijana Pleština imala uvjete kakvi drugi samo mogu poželjeti.

Jandroković kaže da je Pleština sama najavila odlazak u jednom intervjuu, a zatim je to rekla i njemu nakon čega je razriješena s mjesta savjetnice za razminiranje u MVP-u. (jk)

 

Izvor: www.nacional.hr, www.vecernji.hr
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox