Dionice Zagrebačke banke u šest dana potonule 20,2%

Okidač je bio istek prava na dividendu od 5,30 kuna po dionici, no najozbiljnija rasprodaja dogodila se u dva posljednja dana trgovanja u travnju.

U šest dana negativne serije Zaba (ZSE:ZABA-R-A) je izgubila velikih 20,2 posto. Gledajući ukupno, u travnju su dionice Zagrebačke banke izgubile 21,2 posto vrijednosti i spadaju u red ozbiljnijih gubitnika.

Za ovakvu su žestoku rasprodaju na kraju travnja krivi poslovni rezultati. Zagrebačka banka u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježila je gubitak nakon oporezivanja od 167 milijuna kuna uslijed povećanja vrijednosnih usklađenja plasmana trgovačkim društvima i rezervacija na 800 milijuna kuna.

Troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke iznose 800 milijuna kuna i veći su za 765 milijuna kuna u odnosu na prvo tromjesečje 2016., u najvećoj mjeri zbog povećanja rezervacija po plasmanima trgovačkim društvima, navodi se u poslovnom izvješću, objavljenom u petak. Vjerojatno se glavnina tog iznosa odnosi na Agrokor jer poznato je da je Zaba jedan od glavnih domaćih vjerovnika Agrokora. PS/S.P. (Izvor: Seebiz)
 

 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox