Direktor HŽ-a dobio otpremninu od 130 tisuća kuna pa ga opet zaposlili

Bivši direktor Remont pruga, tvrtke kćeri Hrvatskih željeznica, Damir Valečić nedavno je smijenjen s direktorske pozicije te je dobio 130 tisuća kuna opremnine, no 6. srpnja je ponovno zaposlen u HŽ Infrastrukturi.

Informaciju je za Index.hr potvrdio  predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić uz zanimljivo opravdanje.

Valečiću je Remont i održavanje pruga d.o.o. isplatio 130.010,80 kuna otpremnine neto, i to ugovorne otpremnine nakon odlaska s mjesta direktora tvrtke, a ne poticajne otpremnine koja bi poslije priječila njegovo zapošljavanje u bilo kojem društvu HŽ-ova holdinga, rekao je Peričić. Dodao je da je Valečić u HŽ Infrastrukturi zasnovao radni odnos 6. srpnja 2012. prelaskom iz ovisnog društva Pružne građevine po propisanoj proceduri za osobe koje su u radnom odnosu u sustavu HŽ-a. 

Index.hr piše da je Valečić nakon što je smijenjen s direktorske pozicije odbio neka radna mjesta koja su mu se nudila te je navodno umjesto toga tražio otpremninu. No, predsjednik Uprave HŽ-a Peričić tvrdi kako je Valečić imao pravo odbiti jedno od ponuđenih radnih mjesta jer ono nije bilo u skladu s njegovom kvalifikacijom. (ps)

 

 

 

Foto: Ilustracija

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox