Do 2 tisuće kuna: U zagrebačke vrtiće stigle uplatnice s novim cijenama

Uplatnice za dječji vrtić s novim cijenama koje se kreću i do 2 tisuće kuna, danas su stigle u zagrebačke vrtiće, doznaje se u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Riječ je o 33 tisuće uplatnica čija visina ovisi o dohodovnom cenzusu kućanstva. Uplatnice su kuvertirane, kako se pojašnjava, radi zaštite osobnosti, a roditelji će se morati potpisati prilikom njihova preuzimanja. U koverti s uplatnicom nalazi se i pismo gradonačelnika Milana Bandića u kojemu se pojašnjavaju okolnosti vezane uz nove cijene.Kao svrha uplate na uplatnici stoji da je riječ o akontaciji za mjesec srpanj.

Zastupnik vladajućeg SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mirando Mrsić kaže kako je uvođenjem akontacijske rate gradonačelnik priznao da je skupština bila u pravu te da nema zakonskim mogućnosti da roditeljima pošalje uplatnice s novih cijenama vrtića. Uvođenje akontacijskih rata, koje se inače ne mogu plaćati za već izvršenu uslugu Bandić je, rekao je Mrsić za Hinu, djecu u vrtićima konačno izjednačio sa plaćanjem struje, vode, plina.

Vrtić po starim cijenama

Mrsić roditeljima stoga savjetuje da smještaj djece u vrtićima i nadalje plaćaju po starim cijenama od 200 i 400 kuna te poručuje da nitko nema pravo na osnovi jednog nezakonitog postupka prijetiti izbacivanjem bilo kojeg djeteta iz vrtića. Smatra da je popratno Bandićevo pismo roditeljima predizborni trik gradonačelnika koji bi na idućim izborima želio ući u Hrvatski sabor.

Inače, zastupnici Gradske skupštine su u srpnju su većinom glasova ponovno odbili gradonačelnikov prijedlog novog načina naplate vrtića. Ujedno su prihvatili i zaključak klubova zastupnika SDP-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a kojim se od gradonačelnika traži da za sjednicu Gradske skupštine u rujnu pripremi rebalans proračuna u dijelu koji se odnosi na cijene vrtića. Skupština traži da cijena vrtića ostane 400 kuna, a jaslica 200 kuna. (Hina/jk)

 

 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox