Dobar poticaj: Talijani za odmor u državi dobiju 340 eura

Hrvatska je najčešće odredište za ljetovanja kada su u pitanju Slovenci, Austrijanci i Nijemci, koji već u proljeće stižu na proljetne praznike. No, dok su oni i ove godine već rezervirali svoje dolaske koji su za 20 posto bolji nego lani, Talijana bi se moglo očekivati puno manje, piše slobodnadalmacija.hr.

 

Naime, talijanska je vlada ove godine odlučila financijski pomoći svima onima koji odluče proljetni odmor provesti unutar granica države. Tako će obitelji koje će odmarati u Italiji do 3. lipnja dobiti od države 340 eura subvencija.

Iz tog razloga talijanski hotelijeri očekuju porast broja domaćih gostiju, koji i inače čine više od polovice turista u Italiji. Međutim, to ne ide u prilog hrvatskom turizmu koji je u posljednjih pet godina već izgubio 300 tisuća talijanskih gostiju, a brojka bi nakon ove godine mogla biti i manja.

Najbrojniji travanjski gosti u Hrvatskoj su Slovenci koji najčešće dolaze u Dalmaciju, odnosno Splitsko-dalmatinsku županiju. I ove godine očekuje se  tri do pet posto veći broj njihovih dolazaka. (SJ)

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox