"Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo"

Trgovački sud u Splitu odgodio je za danas najavljeno izvještajno i ispitno ročište o Uzoru d.d., tvrtki u stečaju, dok se od Viskoga trgovačkog suda Republike Hrvatske iz Zagreba ne dobije odgovor na žalbu o pokretanju stečajnog postupka.

 

Na izvještajno i ispitno ročište došle su radnice koje su nosile natpis s porukom većinskome vlasniku te tvrtke Bruni Orešaru, koji nije došao iako je bio pozvan.

Stečajni sudac Jozo Ćaleta izvijestio je nazočne da se za danas najavljeno izvještajno i ispitno ročište neće održati te da se odgađa dok od Visokoga trgovačkog suda iz Zagreba ne stigne odgovor na žalbu u pokretanju stečajnog postupka. Ćaleta je rekao kako je protiv rješenja o otvaranju stečajnog postupka Uzora d.d. četvero radnika podnijelo žalbu koja je "odbačena kao nedopuštena". Zatim je protiv rješenja o odbacivanju žalbe dvoje vjerovnika podnijelo žalbu, a nakon toga cijeli je spis druge žalbe proslijeđen 1. travnja ove godine Visokome trgovačkom sudu u Zagreb, gdje je zaprimljen 4. travnja ove godine - objasnio je.
Po njegovim riječima, dok Visoki trgovački sud ne odluči o drugoj žalbi, "eventualno i o prvoj", ispitno i izvještajno ročište se odgađa, a o novom roku bit će poslana pismena obavijest.

Nakon tog objašnjenja stečajnog suca okupljeni radnici tražili su od njega da se zauzme za isplatu njihovih plaća koje, upozorili su, nisu primili osam mjeseci. Radnici su kritizirali stečajnu upraviteljicu Mirelu Šitić, a sudac Ćaleta im je rekao kako mogu zatražiti smjenu ako njome nisu zadovoljni. Kad je riječ o isplati plaća, rekao je da će se idućih dana pokušati pronaći model da se to realizira.
Na današnje ročište radnice su nosile natpis namijenjen većinskome vlasniku tvrtke Bruni Orešaru, a na njemu je pisalo "Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo". (Hina/MJ)

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox