Doma za blagdane s FlixBusom: Ove godine 85% više putnika prema Hrvatskoj u usporedbi s 2017.

Izvrsna povezanost, visoka frekventnost polazaka, laka dostupnost te pristupačne cijene razlog su što sve više putnika bira FlixBus, koji u ovom blagdanskom razdoblju bilježi globalni porast broja putnika od 60%.


Za putovanja prema Hrvatskoj, FlixBus je ostvario 85% više kupljenih karata u odnosu na prošlogodišnje božićne i novogodišnje blagdane. Najviše putnika u Hrvatsku stiže iz Njemačke, a slijede Mađarska, Austrija i Italija, povezane svakodnevnim direktnim vezama.

"Zbog visoke potražnje tijekom blagdana, povećali smo kapacitete na gotovo svim zelenim linijama te time osigurali veliki priljev putnika u Hrvatsku.“ ,

izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

„Drago nam je što putnici za svoja putovanja biraju FlixBus kako bi sigurno i udobno stigli do željenih destinacija s ciljem da ove blagdane provedu sa svojim najmilijima.“

FlixBus u 2018. godini: U Hrvatskoj fokus na rast i razvoj mreže domaćih linija; otvaranje američkog tržišta, pokretanje FlixTraina i snažan rast u Europi

U Hrvatskoj je 2018.g. bila u znaku razvoja domaće mreže linija koja je započela povezivanjem Osijeka s Varaždinom i Čakovcem, a ovog ljeta je zamah ostvaren povezivanjem regionalnih središta, Zagreba sa Splitom, Zadrom i Slavonskim Brodom. Isto tako dio mreže domaćih linija postali su i manji gradovi poput Trogira i Biograda. Time je FlixBus postao dostupan lokalnom stanovništvu za putovanja unutar Hrvatske. Trenutno je povezano 16 hrvatskih destinacija te se širenje nastavlja i u 2019.g.

Pet godina nakon osnutka, postavši europski br.1 u prijevozu putnika, FlixBus u ožujku 2018. g., proširuje svoju ponudu pokretanjem FlixTraina u Njemačkoj. Zbog velike potražnje ovog ljeta, FlixTrain je svoju ponudu udvostručio.

Pokrenut u svibnju, FlixBus USA, povezao je glavne jugozapadne gradove: Los Angeles, Las Vegas i Phoenix sa središnjim kalifornijskim koridorom i zaljevom San Francisco Bay. FlixBus se trenutno priprema za širenje prema Teksasu i istočnom SAD-u uključujući i New York, kao središtu za istočne operacije FlixBus USA-a koje će započeti 2019. godine. Unutar Europe, FlixBus je nastavio s povezivanjem novih destinacija u Poljskoj, Skandinavskim zemljama, Njemačkoj te zemljama Beneluxa, povezujući ta tržišta s postojećom FlixBus mrežom.

FlixBus je trenutno prisutan u 29 zemalja te povezuje više od 2.000 destinacija s 300.000 dnevnih veza. Od pokretanja 2013. pa do danas FlixBusom i FlixTrainom putovalo je više od 100 milijuna putnika. (G.G.)

 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox