Domovina Deklaracije o ljudskim pravima zabranila nikab

Od 11. travnja 2011. u Francuskoj stupa na snagu zabrana nikaba (veo koji od lica ostavlja samo prorez za oči), a kazna je 150€. Toliku svotu će morati izdvojiti pripadnica islama koja prekrije lice na javnom prostoru, piše tportal.hr. Diskriminacija?

 

Žene će u Fancuskoj moći prekriti lice s pola litre tekućeg pudera i ostalih kozmetičkih preparata. Smjet će također na javnim površinama prebivati s licem prekrivenim brojnim plastičnim operacijama, ali pokrivanje lica velom je zabranjeno. Domovina deklaracije o ljudskim pravima tako će ipak dozvoliti nikab u kući, džamiji i vjerovali ili ne, za volanom, piše tportal.hr.

Podizanje tenzija

Pobornici i protivnici spornog zakona ne kriju nezadovoljstvo. Muslimani organiziraju javne molitve na mjestima gdje ne postoji džamija, a takvim akcijama nerijetko i blokiraju promet u pojedinim ulicama, dok Francuzi održavaju festivale svinjetine i vina u blizini bogomolja na islamske blagdane, piše tportal.hr. Dobar je Francuzima ZinEdin Zidan, ali neka mu žena ostane u kući.(mš)

 

 

Izvor: www.tportal.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox