Dragutin Ranogajec postao novi predsjednik HOK-a

Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije na Izbornoj skupštini Hrvatske obrtničke komore održanoj u Zagrebu premoćno je s omjerom glasova 42:32 pobijedio Matu Topića i tako postao novi predsjednik HOK-a.

 

Ranogajec je ranije dao intervjuu za poslovni tjednik Lider u kojem je najavio ovu promjenu, a kakve će koristi hrvatski obrtnici imati od njega, vidjet ćemo.

Ranogajec je rođen 29. listopada 1959. godine. Nakon završene osnovne škole u Radoboju, upisuje Srednju trgovačku školu u Krapini. Godine 1979. zapošljava se u trgovačkom poduzeću "Kolonijale" koje napušta 1984. godine zbog odlaska na novo radno mjesto u zagrebački "Naprijed", gdje radi do 1989. godine.

Godine 1989. otvorio je obiteljski obrt koji uspješno posluje već 21 godinu te zapošljava 4 djelatnika u trgovini i knjigovodstvenom servisu. Već 1990. godine izabran je za predsjednika Sekcije za trgovinu te ulazi u Upravni odbor Udruženja obrtnika Krapina.
Član je Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore, predsjednik Odbora za gospodarstvo, Odbora za europske integracije te potpredsjednik Odbora za financije HOK-a. Završio je obuku za suca izmiritelja u organizaciji Wifi Croatia International Network i član je Hrvatske udruge za mirenje.
Odlukom Hrvatskog sabora, od 2006. godine obnaša dužnost suca porotnika na Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu, a u rujnu 2008. godine imenovan je za vanjskog člana Odbora za razvoj i obnovu Hrvatskog sabora. (MJ)

 

Izvor: www.liderpress.hr
Foto: www.ranogajec.net

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox