Dragutin Ranogajec vodit će komoru naredne četiri godine

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, dobio je povjerenje članova (HOK) treći put te je premoćnom većinom glasova izabran za predsjednika HOK-a u sljedećem četverogodišnjem mandatu od 2018. do 2022. godine.


U predsjedničkoj utrci Renatom Bočakom, potpredsjednikom Udruženja obrtnika Zagreb, Ranogajec je pobijedio sa 40 od ukupno 50 glasova prisutnih skupštinara.

Članovima Skupštine HOK-a je kroz pet ključnih točaka predstavio osnovne smjernice svog programa. Istaknuo je nastavak snažnog zastupanja interesa obrtništva na svim razinama kroz prioritete, proaktivnost, obrazovanje, otvorenost  i sustav.

Zajedništvo je ono što nas čini snažnima. Hrvatska obrtnička komora je osnovana temeljem Zakona o obrtu, a s institucijama moramo imati partnerstvo, koje treba njegovati, sve u svrhu daljnjeg napretka i zaštite hrvatskog obrtništva. Isključivo daljnjom suradnjom i uz podršku svih razina sustava – moguće je postići uspjeh u ostvarenju ciljeva pri kreiranju povoljnog okvira za poslovanje u obrtništvu“ kazao je u obraćanju skupštinarima Dragutin Ranogajec.

„Drago mi je da je HOK posljednjih godina prepoznat kao lider, ali i partner, brojnim institucijama u zemlji i inozemstvu. Spremni smo kroz strukovno obrazovanje, pripremiti temelj za nove obrtničke vještine i zanimanja budućnosti.“

U ovih tridesetak godina Dragutin Ranogajec je prošao sve stepenice obrtničkog sustava od sekcije, ceha, Upravnog odbora. Stvarao je Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije i bio njen skupštinar, predsjedavao Udruženjem obrtnika Krapina, kao i Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije te predsjeda Hrvatskom obrtničkom komorom od 2011. godine. Dragutin Ranogajec je vanjski član Odbora za obnovu i razvoj, a danas je član Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga Sabora u dva saborska mandata, te član Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox