Državni vrh u Vukovaru na obilježavanju Dana državnosti

U povodu Dana državnosti vijence podno Spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari položili su i svijeće zapalili predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Lukom Bebićem te Vlade na čelu s predsjednicom Jadrankom Kosor.

 

Državni vrh položio je vijence i zapalio svijeće i kod Spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Predsjednici države, Sabora i Vlade zatim su otišli u vukovarsku vojarnu, gdje je počela svečana promocija završenih polaznika hrvatskih vojnih škola.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je novinarima na Ovčari kako je 20 godina jedne mlade države kao što je Hrvatska velika i važna obljetnica. Hrvatska nije ista kao što je bila. Napredujemo i razvijamo se - ocijenio je Josipović dodajući kako današnji dan razumije "i kao pogled u natrag na sve ono što je bilo dobro i loše, ali isto tako i kao pogled u budućnost".

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ocijenila je kako su ovi dani za Hrvatsku dani ponosa "kada moramo uzdignuta čela gledati prema unaprijed".

Uz premijerku Kosor i vladino izaslanstvo pri polaganju vijenaca bio je i vukovarski branitelj Tihomir Purda. (Hina)

 

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox