Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja prava vlasništva i naknade oko četiri milijuna kuna štete.

Varteks je Congami, turističkome poduzeću koje djeluje u sastavu Coning grupe, prodao atraktivno zemljište u neposrednoj blizini dvorca Trakošćana, u susjedstvu obnovljenog hotela Trakošćana, čiji je vlasnik Congama. Riječ o dvjema parcelama površine 5770 i 6332 četvorna metra na kojima je Varteks imao nekoliko kućica za odmor. Državno odvjetništvo najprije je smatralo da su parcele, ua skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, trebale pripasti državi te je tužilo Varteks i Congamu, no nedavno je odustalo od tužbe.

Obnašatelj dužnosti varaždinskoga županijskog državnog odvjetnika Darko Galić potvrdio je da se prije desetak dana od tužbe odustalo jer se naknadno došlo do dokaza, činjenica i saznanja na temelju kojih je procijenjeno kako nema osnove ustrajavati na parnici jer su mali izgledi za uspjeh i da se država upiše kao vlasnik parcela. U pojedinosti nije želio ulaziti.

Mediji prenose kako u Varteksu smatraju da je za povlačenje tužbe bilo presudno što su nekretnine stekli kupoprodajom te su ih u postupku pretvorbe unijeli u procjenu temeljnoga kapitala. Jedan od osnivača tvrtke Coning, u sastavu koje je Congama, prvi je potpredsjednik vlade Radimir Čačić, koji je zajedno s menadžmentom bio i suvlasnik tvrtke do 2000. Tada je svoja vlasnička i upravljačka prava prenio na odvjetnički ured. U Coningu tvrde kako udio Čačića i njegove supruge u vlasničkoj strukturi nikada nije prelazio 25 posto. (Hina/HT)

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox