Dubai: Quality Achievements Award 2021. doc.dr.sc. Zoranu Žgaljardiću

Za sugovornika Poslovnog savjetnika, jednog od najcjenjenijih hrvatskih maksilofacijalnih, plastičnih i estetskih kirurga, doc. dr. sc. Zorana Žgaljardića  i ova godina je počela obećavajuće. Upravo se vratio sa 7. kongresa Emirates Plastic Surgery, koji se održavao od 20. do 22. siječnja 2022. u hotelu Conrad u Dubaiju, a doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić je na tom prestižnom stručnom skupu održao predavanje na temu laserskog lifting lica.

Prošlu 2021. godinu vi osobno i Centar za estetsku kirurgiju doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, nagrađeni ste s dva značajna priznanja, na međunarodnom stručnom skupu Qality Achievements Convention u Dubaiju primili ste nagradu Europskog društva za istraživanje kvalitete (ESQR) za dostignuća u kvaliteti za 2021. godinu – Quality Achievements Award 2021.

Zaista sam ponosan, jer velika je stvar biti izabran između četrdeset i pet probranih kompanija, klinika, bolnica, javnih administracija i organizacija iz trideset i osam zemalja Europe, Azije, Amerike, Afrike i Australije. ESQR-a (European Society for Quality Research) je organizacija koja prepoznaje i ističe izvanredne poslovne rezultate, najbolju praksu, svijest o kvaliteti i postignuća tvrtki na regionalnim i globalnim tržištima.

U ovom poslu prvenstveno su bitni zadovoljni klijenti. Da biste to postigli morate imati prirodni talent, ali bez kontinuiranog rada i ulaganja u sebe, nema rezultata.

Međutim kada vam ovakva organizacija dodijeli nagradu, tada zaista znate da idete u pravom smjeru i naravno dodatni poticaj je da se više trudite, budete bolji i uvijek nastojite dodatno nadmašiti sam sebe.

 

U prosincu 2021. nominirani ste i od strane EBA Socrates odbora iz Oxforda za dostignuća u medicinskim znanostima i praksi?

Nažalost zbog epidemioloških mjera, dodjela je bila online, ali ta nagrada za mene ima posebnu težinu. Kada vam jedna takva organizacija dodijeli nagradu za postignuća u onome čemu ste posvetili cijeli život tada zaista osjećate iznimnu čast i ponos. Sama nominacija došla je na preporuku European Medical Association-a što toj nagradi daje posebnu težinu jer dolazi od stručnog društva. A priznanje struke ima posebnu težinu.

Izvrsna reputacija, sigurnost i učinkovitost medicinskih tretmana, iznimno profesionalnog medicinskog osoblja, te kvalitete usluga Centra za estetsku kirurgiju doc. dr. sc. Žgaljardić, već je jednom prepoznata od ESQR-a i to 2017. godine, kada ste prvi puta primili takvo priznanje. No, to je samo jedno u nizu takvih priznanja proteklih godina.

Tako je, kontinuirana priznanja samo su odraz onoga što radimo, a to je pružanje usluge na iznimno visokom nivou. Posebno sam ponosan na to što sam bio uvršten među sto najboljih kozmetskih kirurga na svijetu, ušao sam u Hall of Fame WAOCS-a(World Academy of Cosmetic Surgery). Bilo je tijekom godina još brojnih nagrada koje ja volim nazivati osobnim Oscarima. Posebno bih naglasio da sam nekoliko puta proglašen finalistom na prestižnom Anti-ageing and Beauty Trophy natjecanju koji se svake godine održava u Monte Carlu gdje su prepoznate i neke moje inovativne metode pomlađivanja, a koje svakodnevno koristimo u našoj praksi. Također bih izdvojio i European Quality Award kao i Certificate for Best Medical Regional Institution.

S obzirom da imamo brojne klijente iz inozemstva takvi certifikati i nagrade pružaju im sigurnost da dolaze u vrhunsku ustanovu u kojoj će dobiti vrhunsku skrb. Opet ću naglasiti da su osnova u ovom poslu zadovoljni klijenti bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće, a ja se svakodnevno trudim pružiti im najbolje od estetske medicine i kirurgije prema suvremenim dostignućima.

 

Kako ste već više puta i sami naglašavali, za takav međunarodni uspjeh zaslužan je i čitav vaš tim, a posebno vaša kći Ivonne Žgaljardić, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, koja rame uz rame sa slavnim ocem stvara nove vrijednosti na polju estetske kirurgije, a koje će, ne sumnjamo, biti i u budućnosti prepoznate u Hrvatskoj i u svijetu.

Moja kći sa mnom radi posljednjih deset godina. Nakon dugo godina samostalnog rada u privatnoj praksi, pravo je osvježenje imati ravnopravnog sugovornika za prodiskutirati nove ideje, koncepte ili tehnologije koje uvodimo. Ona je prirodno talentirana, a ja sam se trudio prenijeti joj svo svoje znanje i iskustvo skupljeno u posljednih dvadeset i pet godina prakse u estetskoj medicini i kirurgiji, te ne sumnjam da ću uživati u budućnosti gledajući njene uspjehe. Kirurgija je timski rad gdje svaka osoba mora točno i precizno izvršavati svoj zadatak. Mogu reći da sam složio izvrstan tim ljudi oko sebe i da su i oni zaslužni za svakog klijenta koji iz naših klinika izlazi s osmjehom.

 

Koje su prednosti „obiteljske prakse“ i mislite li da ste na neki način zaslužni za odabir poziva vaše kćeri?

Ja osobno nisam bio za to da ona ide mojim putem jer znam koliko ovaj posao nosi žrtve i odricanja u životu te koliko privatan život zato „trpi“. To je bio njen odabir. Naravno da je moja uloga u njezinom odabiru struke značajna, bilo to svjesno ili nesvjesno, ali vjerujem da bi ona sličnim putem krenula i bez mene. Postoje brojne i prednosti i mane „obiteljske prakse“, ali važno je da kao pojedinci dobro funkcionirate i da se razumijete ponekad i bez puno riječi.

Na čemu je trenutno naglasak na polju estetske medicine i tretmana za uljepšavanje? Je li došlo do nekih promjena i novih spoznaja zadnjih godina?

Danas je svima osnovni problem nedostatak vremena. I upravo zato postoje brojne tehnologije uvedene u polje estetske medicine koje omogućuju vidljive rezultate bez „downtime-a“. One nikada neće zamijeniti kirurške metode, ali ako se s njim akrene na vrijeme, kirurške metode se mogu odgoditi. Upravo zato je naš tretman FACEàŽ nagrađen Anti-ageing and Beauty Trophy-jem i vrlo brzo je postao najpopularniji tretman u našoj praksi u smislu pomlađivanja i rješavanja površinskih nepravilnosti kože jer pruža iznimne rezultate. a osoba se sutradan može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

 

Za Poslovni savetnik razgovarala: Zlata Radović

(ps/sm)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox