Dubrovačko sveučilište dobiva novi studij - "Maslinarstvo i južne kulture"

Dopunom zakona o osnivanju sveučilišta u Dubrovniku otvorila se mogućnost da sveučilište proširi svoja znanstvena i stručna istraživanja i uvede nove obrazovne studije, rekao je danas rektor dubrovačkog sveučilišta Mateo Milković.

 

Vjerujemo da ćemo se sa Zavodom za maslinarstvo i južne kulture dogovoriti o organizaciji novog instituta za maslinarstvo i južne kulture koji bi i službeno od 1. listopada postao sastavnicom dubrovačkog sveučilišta - kazao je rektor Milković.

Dopunom zakona stekli su se i uvjeti da se može pristupiti izgradnji studentskog doma na dijelu prostora negdašnje Stanice za južne kulture. Osnivanjem instituta za maslinarstvo i južne kulture omogućuje se izrada projektne dokumentacije za građevnu i lokacijsku dozvolu za izgradnju studentskog doma na dijelu prostora bivše ustanove - Stanice za južne kulture - kazao je Milković.

Dodao je kako se očekuje da će se do ljeta 2012. izraditi projektna dokumentacija i pribaviti potrebne dozvole, a do kraja te godine raspisati i natječaj za gradnju studentskog doma, za što već postoji idejno rješenje. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox