Dužnička kriza EU-a usporava rast ruskog gospodarstva

Čini se da će rast ruskog gospodarstva usporiti, baš kao i onaj u Indiji i Kini, velikim gospodarstvima u nastajanju koja također pokazuju simptome posustajanja, konstatirala je u četvrtak Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj.

OECD-ov složeni gospodarski pokazatelj za Rusiju, koji signalizira trendove u nadolazećem razdoblju i temelji se na dugoročnom prosjeku od 100 bodova, kliznuo je u lipnju na 99,5 bodova, sa svibanjska 100,3 boda.

Ujedno OECD-ovi pokazatelji za Kinu i Indiju i dalje ukazuju na usporavanje aktivnosti dok bi oporavak brazilskog gospodarstva trebao biti slabiji no što je sugerirao OECD-ov pokazatelj u prošlomjesečnom izvješću.

Ukupni je pokazatelj za cijelo područje OECD-a koje obuhvaća 33 zemlje kliznuo na 100,3 boda, nakon što je od veljače do svibnja ostao nepromijenjen na 100,4 boda. Time ukazuje na blago posustajanje ionako sporog rasta.

Poboljšanje bilježi samo Velika Britanija, s obzirom na rast OECD-ova pokazatelja na 99,9 bodova u lipnju, sa svibanjskih 99,8 bodova, koji sugerira blago poboljšanje gospodarskih aktivnosti. (Hina/sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox