EcoCortec® donirao građevinske folije za Glinu

Hrvatska tvornica EcoCortec®, najveća tvornica antikorozivnih folija u Europi u vlasništvu Borisa Mikšića donirala je preko 20 000 m2 građevinske folije gradu Glini. Folija će biti primijenjena za pravovremenu sanaciju krovova i dimnjaka na oštećenim građevinskim objektima. Sve EcoCortecove folije, proizvedene patentiranom tehnologijom, imaju i UV zaštitu kako bi se znatno produžilo njihovo trajanje unatoč raznim nepovoljnim vremenskim uvjetima koji se mijenjanju kroz godišnja doba.


Dijana Zrinski, direktorica tvornice EcoCortec®, smještene u Belom Manastiru, uručila je donaciju Dr. Sanji Štingl-Vlašić, članici Stožera civilne zaštite Grada Gline.  Aplikacija folije će početi po hitnom postupku na oštećenim objektima.

 

Odmah iza potresa smo se okupili razmišljajući kako najbolje naša tvrtka može pomoći unesrećenim ljudima. S obzirom na to da postoji velika potreba za ovakvim materijalima na područjima pogođenim potresima brzo smo odlučili ustupiti našu foliju koja će štititi objekte i pomoći ljudima i službama u ovom složenom procesu sanacije. Naši proizvodi i usluge su na raspolaganju dežurnim službama i organizacijama koje prikupljaju pomoć i odazvat ćemo se koliko god možemo da pomognemo u ovoj teškoj situaciji, poručuje vlasnik EcoCorteca, Boris Mikšić. Strašno je kroz što prolaze ljudi koji su ostali bez svojih najbližih ili bez svojih domova. Činjenica da je riječ o siromašnom području Hrvatske dodatno otežava cijelu priču. Potrebno je uložiti puno zajedničkih financijskih i materijalnih sredstava da se obnovi razrušena Banija. Ovo je vrijeme za solidarnost i svi skupa moramo uložiti napore i pomoći tom kraju da ponovo stane na noge. Kao što smo bili ujedinjeni u Domovinskom ratu tako ćemo i ovaj put naći snagu i prebroditi ova teška vremena za Hrvatsku. U ovoj nesreći koja nas je snašla sretan sam što vidim da su se svi poduzetnici iz različitih branši, od inženjera, ugostitelja i ostalih ujedinili i pomažu ranjenoj Baniji, da ne spominjem ljude iz cijele zemlje koji uplaćuju pomoć te naše volontere koji pomažu od prvog dana. To je naše Hrvatsko zajedništvo i srce koje kuca za sve kada smo najranjiviji dodao je Mikšić

Tvornica EcoCortec® upješno posluje na Hrvatskoj vec 15 godina imala je tri faze širenja a većina asortimana namijenjena  je izvozu. Sljedeće godine izgradit će se nova tvornice za obradu polimera također u Belom Manastiru na 2000 m2. Novi objekt će biti podijeljen u dvije proizvodne hale. U jednoj će se proizvoditi Cortecov patentirani VpCI® aditiv za zaštitu od korozije što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca dok će u drugoj hali biti pogon za recikliranje.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox