Edukacija NLP practitioner

Neurolingvističko programiranje je psihološko-komunikacijski model koji objašnjava ljudsko ponašanje i omogućava promjenu tog ponašanja te mentalnih, unutarnjih procesa.


NLP je namijenjen svima koji žele naučiti upravljati privatnim i poslovnim životom. Koristi se za unapređenje međuljudskih odnosa, te odnosa i komunikacije unutar obitelji; daje konstruktivna psihološka rješenja za idealnu komunikaciju s djecom i uspješno roditeljstvo; pogodan je za ljude koji se bave terapeutskim i psihoterapeutskim radom te za sve koji su na rukovodećim pozicijama jer omogućuje razumijevanje funkcioniranja percepcije drugih ljudi.

Ukratko, NLP daje alate za upravljanje organizacijom, komunikacijom, ljudskim resursima, motivacijom, odlukama i ciljevima tvrtke ili tima. Program je visokokvalitetan i omogućuje široku primjenjivost, s rezultatom podizanja kvalitete privatnog i poslovnog života, pri čemu se u pogon stavljaju vlastite vrijednosti i resursi, a sve usmjereno prema ostvarenju ciljeva.

Na kojim se sve područjima koristi NLP?

NLP ZA OSOBNI RAST

NLP nam omogućuje konstruktivan izlazak iz problema te donošenje rješenja; koristi se za motivaciju i samomotivaciju, za upravljanje emocijama, stjecanje novih i podizanje postojećih resursnih stanja itd.

NLP I COACHING

Koristeći tehnike NLP-a, coach klijentu učinkovito može višestruko pomoći uspostavljanjem dobrog odnosa i vođenjem kroz proces rasta, definiranjem problema i ciljeva, promjenom ograničavajućih uvjerenja, podučavanjem tehnikama opuštanja i osnaživanja itd.

NLP U BUSINESSU

NLP daje alate za upravljanje organizacijom, komunikacijom, ljudskim resursima, motivacijom, prezentacijom, odlukama i ciljevima tvrtke ili tima. Također, omogućava bolji uvid u rješenja organiziranja posla, razvija vještine liderskog vodstva te usmjerava vlastite resurse prema ciljevima tvrtke.

NLP U ZDRAVSTVU

NLP omogućuje medicinskom osoblju da uspostavi skladan i kooperativan odnos s pacijentima. Pomaže im u prepoznavanju resursnog stanja pacijenta, te u reduciranju stresa pacijenta, ali i osobnog stresa s naglaskom na čuvanju ravnoteže između privatnih i poslovnih obveza.

NLP I ODGOJ DJECE

NLP unapređuje komunikaciju između roditelja i djece. Biti roditelj zahtjevan je zadatak, posebice u današnjem svijetu. Zato je dobra komunikacija, a to znači jasna i izravna komunikacija koja uzima u obzir osjećaje i potrebe djeteta, presudna za uspostavljanje dobrog odnosa između roditelja i djece.

NLP se može koristiti i u nastavi, sportu, pravu, umjetnosti itd.

Što omogućuje edukacija NLP practitioner?

NLP practitioner je svojevrsni trening života, ali i edukacija koja polaznicima omogućuje trajni razvoj deficitarnih resursa, te razrješenje mnogobrojnih životnih i poslovnih problema.

Polaznici na edukaciji uče kako donositi odluke, postavljati ciljeve, definirati strategije, te osvijestiti ograničavajuće obrasce ponašanja kod sebe i kod drugih ljudi. Uče uspostavljati kvalitetnu komunikaciju s privatnom i poslovnom okolinom, učinkovito voditi sastanke, javne govore i prezentacije, motivirati sebe i druge, te upravljati emocijama.

Polaznici također osvještavaju važnost neverbalne komunikacije i uče kako izaći iz zone konflikta s ljudima te postići asertivno ponašanje.

NLP practitioner je, dakle, svojevrsni trening poslovnog i urbanog čovjeka 21. stoljeća, a polaznicima omogućuje da nauče kako:

- upravljati karijerom, odlukama i ciljevima;

upravljati ljudskim resursima;

rješavati privatne i poslovne probleme;

organizirati posao i postići željene rezultate;

upravljati timovima i organizacijama;

osvijestiti i otkloniti limitirajuće i ograničavajuće obrasce ponašanja;

prepoznati i upravljati emotivnim stanjima (vlastitim i stanjima drugih osoba);

učinkovito voditi sastanke i grupe;

upravljati neverbalnom komunikacijom;

rješavati konfliktne situacije;

motivirati sebe i druge;

pronaći vlastiti način upravljanja poslovanjem i karijerom;

otkloniti strahove, fobije i promijeniti ograničavajuća uvjerenja.

Novi ciklus edukacije NLP practitioner počinje 25. siječnja 2019. godine u NLP trening centru Melite Manojlović u Zagrebu, a prijaviti se možete putem web stranice ili mailom na info@melitamcoaching.com.

NLP PRACTITIONER edukacija izvodi se po programu International NLP & Coaching Institutes Berlin, a po završetku edukacije dobivate svjetski priznati certifikat koji vam može otvoriti brojna vrata u poslovnom svijetu.

 

(G.G.)

 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox