EFFIE 2010. (live): Ured za van

Predstavljanje radova koji su u konkurenciji za Effie nagrade otvorila je kampanja Ured za van, agencije Digitel komunikacije, a predstavila ju je Iva Kutle.U T-Mobile su tražili novo lice hrvatskog poduzetnika koji bi na najbolji mogući način predstavio  uslugu mobilnog interneta. Tako je nastao Roko, simpatičan, opušten i pomalo šlampav lik koji vodi malu turističku agenciju. Kampanja se pokazala iznimno uspješnom , a Roko je postao sinonim poslovne, mobilne komunikacije.

U kampanji fokus je bio približiti korisnicima uslugu mobilnog interneta kao jednostavnu  i nadasve razumljivu. Da je kampanja bila uspješna pokazuju korisnici koji su tražili „ono što Roko ima“. Zahvaljujući kampanji javnosti je postao poznat glumac Duško Modrinić koji je i utjelovio lik simpatičnog Roka.

Posao postaje igra

Željko Krešić iz agencije BBDO predstavio je kampanju za Blackberry Storm čiji je osnovni cilj bio kreirati interes za ovaj proizvod i pokazati njegove nove karakteristike.

U kampanji su se fokusirali na poslovnog čovjeka novog doba, koji je mobilan i uvijek dostupan , a u tome su im pomogli Željko Kardum, donedavni glasnogovornik Zagrebačke burze i kuharska zvijezda s malih ekrana Ana Ugarković kao zaštitna lica kampanje.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox