Ekaterina Egorova postala nova glavna direktorica tvrtke IKEA za Jugoistočnu Europu

IKEA Jugoistočna Europa (Hrvatska, Rumunjska, Srbija, Slovenija i Ukrajina) objavljuje da će Ekaterina Egorova biti nova glavna direktorica (CEO) te glavna direktorica za održivost (CSO) za regiju, počevši od 01. rujna 2021. O poslovnim rezultatima izvještavat će Belén Frau, zamjenicu direktora za globalnu maloprodaju Ingka Grupe sa sjedištem u Malmöu, u Švedskoj.


Ekaterina Egorova je dugogodišnja zaposlenica tvrtke IKEA, počevši od 1998. godine kada se u Rusiji pridružila tvrtki. Obnašala je različite dužnosti u Rusiji, uključujući onu menadžerice tržišta, prije nego što se preselila u Ujedinjeno Kraljevstvo, gdje je radila kao menadžerica tržišta za sjevernu regiju u IKEA UK i Irskoj.

Sara Del Fabbro, glavna direktorica tvrtke IKEA za Jugoistočnu Europu na odlasku, prihvatit će novi izazov na funkciji dodatne direktorice za globalnu maloprodaju Ingka Grupe. Sjedište će joj biti u Malmöu u Švedskoj, a razvijat će globalne maloprodajne operacije za tvrtku IKEA. Za vrijeme Sarina vođenja regije, IKEA se proširila na dva nova tržišta, Sloveniju i Ukrajinu, u Bukureštu je otvorena najveća robna kuća IKEA u regiji i, unatoč pandemiji, tvrtka je nastavila sa stalnim poslovnim rastom.

Sa svojim novim vodstvom, IKEA Jugoistočna Europa ostaje u potpunosti posvećena nastavku uspješnog poslovanja i ambicioznom programu širenja, uključujući nove fizičke i digitalne formate čiji je cilj učiniti našu ponudu namještaja još pristupačnijom i dostupnijom kupcima na pet tržišta. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox