Eko kuća za samce - režije: 0 kuna

Stvarno je interesantno biti samac u današnjem svijetu: plaćaš porez za samce, imaš tulume za samce, a odsad i posebno konstruiranu eko kuću za samce, piše tportal.hr.

 

Kuća veličine 3x3x3 metra, jednostavno nazvana Cube (Kocka) samcima omogućuje udoban život bez štetnog utjecaja na okoliš, istovremeno stvarajući prihod, a cijela stvar je rezultat rada britanskih stručnjaka, prvenstveno dr. Mikea Pagea.

Kuća je izgrađena uglavnom od drva, ali i sve ostalo na njoj je od ekološki prihvatljivog materijala. Kućica ima kuhinju, dnevni boravak sa stolom, dvjema foteljama i TV-om te bračni krevet i tuš.

Kako funkcionira?

Grijanje, topla voda, rasvjeta i sva struja dolaze od solarnih kolektora smještenih na krovu, u upotrebi su štedljive LED žarulje, a toplinska pumpa Ecodan koristi toplinu okolnog zraka za zagrijavanje. Podovi su pluteni, a kuhinja apsolutno opremljena energetski učinkovitim aparatima. Kanalizacija kod ovog čuda nije nužna, piše tportal.hr, jer se otpadne vode obrađuju i upijaju u upojnoj jami.

Britanski program stvaranja energije iz obnovljivih izvora FiT vlasniku ovakvog tipa kuće godišnje plaća oko 1000 funti, a to naravno podrazumijeva i kuće većeg tlocrta. (MJ)

 

Izvor: www.tportal.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox