Eko Kvarner: Zakon o golf igralištima je nacionalna sramota i pljačka

Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije, koji je osnovan u sklopu udruge Eko Kvarner iz Njivica, ponovo je izrazio sumnju da je bilo korupcije tijekom donošenja Zakona o igralištima za golf i zatražio da Državno odvjetništvo ubrza istragu.

 

Zbog sumnje na korupciju Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije traži i da Državno odvjetništvo odmah podastre javnosti rezultate dosadašnje istrage.

Odbor je uputio otvoreno pismo Državnom odvjetništvu i USKOK-u kojemu podsjeća da je još 2009. svim institucijama poslao "zahtjev za pokretanje postupka zbog sumnje u korupciju, bolje rečeno, kupovine Zakona o igralištima za golf" te da su prijave poslale i druge udruge te građani.
U tom odboru smatraju da je "zakon donesen kao vraćanje duga velikim donatorima HDZ-a" te da je "investitorima trebao zakon jači od Zakona o prostornom uređenju kako bi mogli graditi i prodavati vile i apartmane na igralištima za golf", odnosno da su "igrališta bila samo paravan za veliku pljačku, urbanizaciju i rasprodaju prostora."

U otvorenom pismu još stoji kako "čudi marginaliziranje ove nacionalne sramote i pljačke prostora i infrastrukture". Ističe se da bi se predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u vezi sa Zakonom o igralištima za golf "trebao prisjetiti svojih predizbornih obećanja" te da je aktualna vlast donijela izmjene Zakona o igralištima za golf, ali da su to bile samo kozmetičke izmjene, dok je, navodi se, "bit zakona ostala kriminalna i nepravedna." (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox