Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave

Emirates je dobio odobrenje za prijevoz putnika na određenim letovima pa će tako od ponedjeljka 6. travnja prvi letovi krenuti iz Dubaija prema londonskoj zračnoj luci Heathrow, Frankfurtu, Parizu, Bruxellesu i Zurichu. Pritom će u London letjeti četiri puta tjedno, a prema ostalim gradovima tri puta tjedno.

 

Zrakoplovi će do daljnjeg polijetati s Terminala 2 Međunarodne zračne luke u Dubaiju te će prevoziti putnike samo na odlaznim letovima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Emirates će na tim letovima prevoziti i teret u oba smjera, pružajući tako podršku trgovini i zajednicama transportom neophodnih roba.

Njegovo Visočanstvo šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor aviokompanije i Grupacije Emirates, izjavio je: „Ovi će prvi letovi, iako su dostupni samo onima koji zadovoljavaju uvjete za ulazak u odredišne države, puno značiti našim putnicima koji traže način da se vrate svojim domovima i obiteljima. Želimo zahvaliti vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata i svim našim partnerima na podršci kojom nam pomažu u neometanom upravljanju našim letovima. Iako se nadamo da ćemo što prije ponovno poslovati u punom opsegu, svjesni smo izazova s kojima se susreću brojni gradovi uslijed epidemije COVID-19. Naša se mreža ponovno može uspostaviti samo uz ublažavanje ograničenja putovanja stoga neprestano pratimo novosti te smo u stalnom kontaktu sa svim nadležnim tijelima. S njima usko surađujemo s ciljem nastavka pružanja naših usluga, imajući na umu sigurnost i dobrobit naše posade i putnika u svakom trenutku. Neprestano motrimo situaciju i najavit ćemo početak pružanja dodatnih usluga čim one postanu dostupne.“

Na spomenutim rutama Emirates će letjeti zrakoplovima tipa Boeing 777-300ER u kojima će putnicima na raspolaganju biti sjedala u poslovnoj i ekonomskoj klasi. Putnici koji ispunjavaju uvjete za let mogu ga rezervirati na stranici www.emirates.com. Prije leta moraju provjeriti uvjete ulaska u državu u koju namjeravaju putovati, s obzirom na to da su na snazi putna ograničenja.

Iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga Emirates će na tim letovima prilagoditi raspon usluga namijenjenih  putnicima. Tako im neće biti dostupni časopisi ni ostali tiskani materijali za čitanje, dok će se hrana i piće i dalje posluživati, no u prilagođenim pakiranjima i na poseban način kako bi se smanjio kontakt s osobljem. Korištenje lounge-salona i usluge prijevoza bit će privremeno nedostupni.

Nakon svakog leta zrakoplovi Emiratesa proći će temeljito čišćenje i postupak dezinfekcije u Dubaiju. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox