Emirates nudi putnicima dodatne razloge da budu mirni

Najveća svjetska međunarodna aviokompanija Emirates poduzima dodatne korake iznad onih koje propisuju struka i vladajuća tijela kako bi odgovorila na trenutni izazov širenja virusa COVID-19 diljem svijeta, zaštitila zdravlje i udobnost putnika te im pružila osjećaj mira i spokoja tijekom planiranja putovanja.


Napredno čišćenje i dezinfekcija

U svim svojim zrakoplovima koji polijeću iz huba u Dubaiju Emirates je radi predostrožnosti uveo napredno čišćenje i cjelovitu dezinfekciju svih kabina. U skladu s posljednjim otkrićima zdravstvenih stručnjaka koja pokazuju da se virus COVID-19 primarno prenosi dodirom, kompanija je najveću pažnju usmjerila na čišćenje površina.

Prilikom čišćenja koristi se odobreno kemijsko sredstvo koja dokazano uništava viruse i mikrobe te na površinama ostavlja dugotrajni zaštitni sloj koji štiti od nove kontaminacije virusima, bakterijama ili gljivicama, a pritom ne šteti okolišu. Proces čišćenja obuhvaća i detaljno brisanje svih površina, od prozora, stolića, ekrana i upravljača ugrađenih u sjedala, naslona za ruke, sjedala, ploča, ventilacijskih otvora i pretinaca za prtljagu u putničkim kabinama do WC-a, kuhinje i prostora za odmor osoblja. Svi su ti postupci dodatak uobičajenim procedurama poput promjene navlaka na naslonima za glavu, časopisa i svih ostalih materijala za čitanje, usisavanja i drugih.

Da bi se cjelokupni proces čišćenja proveo u samo sat vremena dok se zrakoplov priprema za sljedeći let, potreban je tim od 18 osoba za Boeing 777, odnosno 36 osoba za Airbus A380. U razdoblju od 24 sata na taj se način prosječno očisti 248 zrakoplova. Ako se na nekom od letova ustanovi sumnja ili potvrda prisutnosti virusa COVID-19, Emirates će poduzeti i dodatne mjere dubinskog čišćenja i dezinfekcije u trajanju od 6 do 8 sati. One obuhvaćaju i prskanje unutrašnjosti kabine i namještaja dezinficijensom te zamjenu navlaka na sjedalima i jastučića u zahvaćenom području, kao i zamjenu svih HEPA filtera. HEPA filteri nalaze se u kabinama svih zrakoplova Emiratesa i dokazano odbijaju 99,97 posto virusa, a uz to pročišćavaju zrak od prašine, alergena i mikroba u kabini i kokpitu te tako osiguravaju sigurnije, zdravije i udobnije okruženje za putnike i članove posade. Kako izgleda Emiratesov napredan postupak čišćenja zrakoplova, može se vidjeti na sljedećoj poveznici.

Mirnije i spokojnije planiranje putovanja

Emirates putnicima pruža dodatnu fleksibilnost i vrijednost te mogućnost izbora zahvaljujući opciji promjene datuma putovanja bez naknada koja se odnosi na sve karte kupljene prije 31. ožujka 2020. godine za bilo koju destinaciju diljem Emiratesove mreže. Više detalja dostupno je na stranici emirates.com.

Zadržavanje statusa lojalnih korisnika 

S obzirom na to da bi ograničenja kretanja i smanjenje broja letova mogli utjecati na pojedine članove programa vjernosti Emirates Skywards, putnicima u kategorijama Platinum, Gold i Silver omogućeno je zadržavanje njihovog trenutnog statusa ako između 31. ožujka i 30. lipnja ostvare barem 80 posto propisanih uvjeta. Uz to, članovi koji su putovanje rezervirali u razdoblju od 1. ožujka do 30. lipnja 2020. godine dobit će dodatnih 20 posto milja Tier Miles koje omogućavaju prelazak u viši razred članstva.

Protokoli nadzora i reagiranja

Sigurnost i dobrobit putnika i zaposlenika najveći su prioritet Emiratesa. Kompanija je još u siječnju aktivirala tim za krizne situacije koji svakodnevno prati razvoj epidemije virusa COVID-19 te je u kontaktu sa svim nadležnim zdravstvenim i regulatornim tijelima u cilju pravodobne i prikladne reakcije. Sa svim partnerima i dionicima u avioindustriji nastavlja usko surađivati kako bi putnicima osigurala nastavak putovanja, stavljajući ispred svega njihovu dobrobit i udobnost. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox