Emirates SkyCargo predano doprinosi olakšavanju globalnog protoka robe

Emirates SkyCargo pojačao je svoju predanost olakšavanju protoka nužne robe prema međunarodnim tržištima. Globalni kapacitet tereta za zračni prijevoz trenutno je izuzetno ograničen zbog ograničenja putničkih letova pa tako Emirates SkyCargo nastavlja osiguravati da se roba poput hrane i sanitetskog materijala prevozi do onih odredišta gdje je najpotrebnija.


Emirates SkyCargo uveo je niz mjera, uključujući dodatne teretne letove te koristi uslugu cestovnog prijevoza kako bi se pomoglo pri prijevozu osnovnog tereta kao što su lijekovi, medicinski materijali i oprema, kvarljiva roba i druge sirovine do svjetskih odredišta koja su pogođena. Od sredine siječnja do sredine ožujka 2020. godine, Emirates SkyCargo prevezao je više od 225 tisuća tona tereta, od čega su 55 tisuća tona bili prehrambeni proizvodi koji uključuju voće, povrće, meso i plodove mora, a više od 10 tisuća tona činio je farmaceutski teret. U skladu s dopuštenjem vlade UAE, avioprijevoznik je rasporedio dovoljan kapacitet zračnog tereta kako bi osigurao stalnu opskrbu i nadopunu prehrambenih proizvoda i lijekova u UAE.

Nabil Sultan, stariji potpredsjednik Emirates SkyCarga, rekao je: „Emirates SkyCargo kao prijevoznik je usmjeren na korisnike i vrlo se ozbiljno zalažemo za kretanje osnovnih roba za zajednice. Upravljajući našom teretnom flotom u punom kapacitetu na šest kontinenata uz kombinaciju planiranih i ad-hoc operacija, osiguravamo održavanje protoka robe kao što su medicinske i farmaceutske zalihe, oprema i prehrambeni proizvodi za svjetske destinacije širom svijeta gdje su sad najpotrebnije. Također razmatramo nove i inovativne načine kako najbolje služiti našim klijentima i globalnim tržištima te ćemo nastaviti svakodnevno komunicirati u svrhu osiguravanja optimizacije naše usluge kako bi ona najbolje mogla poduprijeti razne potrebe naših korisnika u ovim izazovnim vremenima.“

Emiratesova flota od 11 teretnih zrakoplova obavila je niz ad-hoc i čarter letova uz već planirane operacije kako bi odgovorila na povećanu potražnju za zračnim prijevozom tereta. U razdoblju od osam tjedana između sredine siječnja i sredine ožujka, Emiratesovi teretni zrakoplovi prevezli su više od 50 tisuća tona tereta, uključujući zalihe lijekova i hrane. Tijekom jedne čarter operacije, Emirates SkyCargo prevezao je blizu pola milijuna jedinica sanitarnih sredstava za čišćenje ruku u jednom teretnom zrakoplovu tipa Boeing 777.

Tijekom posljednja dva tjedna, Emirates SkyCargo izveo je više od 30 tjednih teretnih letova iz Hong Konga, ponekad upravljajući s između šest i osam teretnih zrakoplova u jednom danu. Uz to, zračni teretni prijevoznik istog je tjedna upravljao i s 12 teretnih zrakoplova iz Šangaja, pet teretnih zrakoplova iz Guangzhoua i jednim teretnim zrakoplovom iz Pekinga. Uz redovne teretne letove prema više od 40 svjetskih odredišta, u ožujku su ad-hoc teretne usluge korištene i za druga odredišta uključujući Seul, Taipei, Frankfurt, Milano i Casablancu.

Emirates SkyCargo svojim korisnicima također nudi mogućnost usluge cestovnog prijevoza tereta iz i do drugih teretnih odredišta kako bi se nastavila pružati prijeko potrebna teretna povezanost. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox