Emirates sletio u Hrvatsku

Inauguracijski let aviokompanije Emirates, zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER iz Dubaija sletio je jučer u Zagreb, gdje je dočekan vodenim pozdravom, a dobrodošlicu su putnicima i kabinskom osoblju zaželjeli i plesači tradicionalnoga hrvatskog plesnog ansambla.

Spomenutim letom EK129 u Zagreb su doputovali Thierry Antinori, izvršni potpredsjednik i direktor komercijalnih poslova zrakoplovne kompanije Emirates, Thierry Aucoc, viši potpredsjednik i voditelj komercijalnih poslova za Europu i Rusiju, Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske, Njegova Ekscelencija Ali Al Ahmed, veleposlanik Ujedinjenih Arapskih Emirata za Hrvatsku te brojni partneri i poslovni suradnici iz Hong Konga, Indije i Kine.

Današnji let je najbolji pokazatelj velikog interesa za novu rutu te izuzetno lake povezanosti sa Zagrebom, a doveo je putnike iz više od 16 zemalja povezanih Emiratesovom mrežom, uključujući Tajvan, Australiju, Indiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Južnu Koreju, Kinu, Japan, Singapur i Južnu Afriku.

Pilotska kabina zrakoplova Boeing 777-300ER na inauguracijskom letu bila je rezervirana za kapetana Rashida Al Ismailija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te Hrvata Marina Zdrilića. Emirates, naime, zapošljava više od 250 Hrvata na radnim mjestima pilota, kabinskog osoblja te u uredu za kupovinu aviokarata u zagrebačkom hotelu Westin.

Po slijetanju u Zračnu luku Franjo Tuđman delegaciju je dočekao Jacques Feron, predsjednik Uprave MZLZ d.d. te viši predstavnici kompanije i predstavnici lokalne vlasti.

Ceremonija u povodu svečanog dočeka inauguracijskog leta održala se u novom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman, uključujući i konferenciju za medije, razmjenu darova te rezanje torte. Nakon službenog dijela događanja, uvaženi su gosti, među kojima i predstavnici lokalne vlasti, zračne luke te poslovni partneri i predstavnici medija krenuli u razgled Emiratesovog zrakoplova tipa Boeing 777-300ER. Obilazak je bio prilika za sve goste da se i osobno uvjere u kvalitetu i inovativnost sadržaja koje Emirates nudi putnicima u sve tri klase u zrakoplovu, uključujući i njihov zaštitni znak – privatne apartmane u prvom razredu, što ih čini trenutno jedinom aviokompanijom koja nudi međunarodne letove prvom klasom u i iz Zagreba.

(PS/Z.R.)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox