EPH se rješava 38 ljudi, ali kažu da nije riječ o otkazima?!?

Čak 38 zaposlenika Europapress Holdinga dobilo je od uprave obavijest da su tehnološki višak i da mogu otići s radnog mjesta uz ponuđenu otpremninu. U EPH kažu da nije riječ o otkazima već sporazumu i naknadama, piše net.hr.

EPH koji uključuje Jutarnji list i tjednik Globus planira otpustiti niz zaposlenika; novinare, lektore, fotografe i dio ljudi iz marketinga.

Kristina Turčin, sindikalna predstavnica u Jutarnjem tvrdi da nitko nije dobio otkaz, već se zaposlenicima nude otkazi uz stimulativnu otpremninu.

Zaposlenici kojima prijeti otkaz kažu da otpremnina nije stimulativna jer su mnogi od njih radili na RPO ugovorima (vrsti ugovora koji omogućava da se zaposleniku isplaćuje bruto plaća, a on si sam isplaćuje doprinose), a zaposleni su tek nedavno. Otpremnina se računa prema godinama radnog staža, zaposlenicima s liste za odstrel nudi se otpremnina za godinu ili dvije radnog staža, iako u EPH rade godinama.

Igor Stažić, direktor EPH Medije rekao je kako se u ovom slučaju "ne radi o otkazima, nego pokušaju sporazuma da se raziđu u miru s tim zaposlenicima nakon što im se ponudi nadoknada, ne otpremnina". (jk)

 

Izvor: www.danas.net.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox