Epson i AVASYS prvi nude automatski ispis za Linux

 Tvrtke Seiko Epson Corporation i AVASYS Corporation najavile su planove za uslugu koja će omogućiti automatsko preuzimanje upravljačkih programa te jednostavno povezivanje Epsonovih inkjet pisača u okružju Linux operativnog sustava. Riječ je o prvoj takvoj usluzi u svijetu, a korisnicima će biti dostupna pod kraja travnja 2011.

 

Usluga će omogućiti automatsko preuzimanje upravljačkih programa za 268 modela Epsonovih inkjet pisača koji su na tržištu od 2005. godine. U ovome trenutku Linux korisnici koji žele preuzeti upravljački program za pisač moraju to učiniti ručno s AVASYS-ovog mrežnog odredišta. U cilju poboljšanja korisničkog iskustva i automatizacije preuzimanja upravljačkih programa, Epson i AVASYS surađuju s organizacijom Linux Foundation. Suradnja će rezultirati uključivanjem funkcije automatskog preuzimanja upravljačkih programa za Epsonove pisače Linux distribuciju Ubuntu 11.04, koja će biti objavljena krajem travnja 2011. Korisnici te distribucije moći će automatski preuzeti upravljačke programe čim spoje pisač s računalom.

Epson je iskoristio svoje razvojne kapacitete te ovi upravljački programi odgovaraju Linux Standard Base (LSB) standardu. AVASYS je pak u suradnji s organizacijom Linux Foundation i Ubuntuom iskoristio vlastitu ekspertizu te je razvio funkcionalno rješenje za automatsko preuzimanje upravljačkih programa objedinjenih u bazi Open Database Printing, što je omogućilo uvrštavanje ove funkcije u Ubuntu 11.04.

Epson i AVASYS će nastaviti sa zajedničkim razvojem kako bi u budućnosti predstavili još praktičnija rješenja za ispis u Linux okružju. (PS/MJ)

 

 

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox