Epson objavljuje europsko izvješće o održivosti za 2021. godinu „Green Choice”

Epson danas pokazuje značajan napredak prema potpuno održivom poslovanju objavljivanjem svog europskog izvješća o održivosti za 2021. godinu, Odabir ekološkog pristupa. Osim ulaganja tvrtke Epson u vlastitu transformaciju, u izvješću su detaljno iznesene inovacije, poput tehnologija bez upotrebe topline, koje će svakom klijentu pomoći u ostvarivanju održive budućnosti.

Održivost – ambicija i ulaganje

Yoshiro Nagafusa, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Epson EMEAR, dodao je: „Dok se svijet prilagođava i usklađuje svoje strategije nakon COP26, Epson nastavlja s ambicioznim naporima i ulaganjima kako bi ostvario svoje ciljeve održivog razvoja. Zahvaljujući našim tehnologijama s nižim emisijama ugljičnog dioksida, manje otpada i bez upotrebe topline, naši će klijenti moći zajedno s nama raditi na ostvarivanju obećanja o održivom društvu.” Epson u sljedećih deset godina planira uložiti 100 milijardi jena (oko 770 milijuna eura) u održivu transformaciju, uključujući projekte dekarbonizacije i interne upotrebe resursa po načelu zatvorenog kruga (maksimalno povećanje korištenja resursa). Iz vanjskog gledišta, inovacije tvrtke Epson smanjit će utjecaj korisnika na okoliš i razviti nove proizvode koji su sami po sebi održivi.

Održivost – predanost

2021. godine Epson se obvezao da će ispuniti sljedeće ciljeve:

  • Do 2023.– smanjiti emisije u skladu s ciljem zaustavljanja zagrijavanja na 1,5 stupnjeva
  • Do 2023. – upotrebljavati 100 % obnovljivu energiju za sva poslovanja grupacije
  • Do 2025. –smanjiti izravne (19 %) i neizravne (44 %) emisije
  • Do 2030. –ostvariti ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda; dodajući ciljeve 1, 2 i 16 vlastitim obvezama za 2021. godinu (kako bi osigurao da pokriva svih 17 ciljeva održivog razvoja UN-a)
  • Do 2050. – ostvariti negativan trend ispuštanja ugljičnog dioksida u okoliš (npr. nafta, metali)

Održivost – inovacija

U današnjem Izvješću o održivosti detaljno je prikazana inovacija tvrtke Epson koja je usmjerena na korisnike i vođena održivim razvojem. Tvrtkini pisači bez upotrebe topline, na primjer, mogu smanjiti potrošnju struje i emisije CO 2do 83 %. Usvajanje tih tehnologija diljem Europe smanjilo bi potrošnju energije za 1 milijardu kWh godišnje i 410.000 tona emisija CO 2. Epsonove tehnologije bez upotrebe topline potaknule su partnerstvo s National Geographicom i njegov rad na poništavanju otapanja permafrosta i posljedičnom povećanju emisija metana.

Epsonovi pisači EcoTankpružaju slične prednosti u čitavom lancu vrijednosti, eliminirajući potrebu za spremnicima s tintom. Pisači EcoTank do današnjeg su dana iz okoliša uklonili 1,6 milijuna tona otpadnog potrošnog materijala na bazi plastike. Dodatne prednosti mogu se vidjeti u razvoju novih tehnologija ispisa na tkanine tvrtke Epson, koje mogu srezati potrošnju vode do 90 % i potrošnju energije do 30 %.

Epson također pomaže korisnicima da zatvore krug upotrebe resursa uz PaperLab.Riječ je o prvom postupku upotrebe suhih vlakana u svijetu koji omogućuje recikliranje papira u uredima, a čiji je cilj značajno smanjenje potrošnje vode i potrebe za prijevozom na udaljene centre za reciklažu.

Održivost – nadzor

Izvješće o održivosti tvrtke Epson također detaljno opisuje predanost tvrtke neovisnom, robusnom i međunarodno cijenjenom nadzoru.

Epson je 2021. godine osvojio svoj drugi uzastopni Platinasti status koji dodjeljuje EcoVadis, jedna od najpouzdanijih platformi za procjenu održivosti poslovanja u svijetu. Platinasti status stavlja tvrtku Epson u najboljih 1 % održivih tvrtki u industriji proizvodnje računala i periferne opreme.

Platinasta nagrada predstavlja priznanje globalnih inicijativa tvrtke Epson za društvenu odgovornost poduzeća (CSR). U četirima temama koje je EcoVadis ocjenjivao, Epson je dobio najvišu (izvanrednu) ocjenu za okoliš, kao i visoke ocjene za održivu nabavu, rad, ljudska prava i etiku.

Epson je također dobio nagradu Platinasti status saveza Responsible Business Alliance (RBA)– najveće svjetske industrijske udruge posvećene društvenoj odgovornosti poduzeća u globalnim lancima opskrbe. Platinasti status dodjeljuje se samo tvrtkama koje zadovoljavaju najviše standarde društvene odgovornosti poduzeća. Epson je prošao temeljitu procjenu i dokazao da je tvrtka posvećena značajnoj održivosti i dobrobiti svojih zaposlenika.

Epson je prošle godine postigao i sljedeće ciljeve:

neprofitna, neovisna organizacija CDP uvrstila ga je na prestižni Popis A te je drugu godinu zaredom proglašen vodećom tvrtkom u globalnom lancu opskrbe;

pridružio se inicijativi RE100 zbog svoje predanosti korištenju 100 % obnovljive energije;

posluje u skladu sa standardima ISO 9001 i 14001;

uključen je u seriju indeksa FTSE4Good 18 .godinu zaredom.

Henning Ohlsson, direktor za održivost u tvrtki Epson Europe, rekao je:

Epsonovo Izvješće o održivosti puno je više od pregleda ovogodišnje strategije i napretka. Predstavlja i dodatnu potvrdu uloge naše tvrtke kao nezamjenjivog partnera sposobnog pružiti inovativne održive tehnologije izravno u upotrebi, ne samo u proizvodnji. Samo gledajući širu sliku i surađujući sa znanstvenicima, partnerima i korisnicima možemo svi zajedno krenuti prema istinski održivoj budućnosti.

Cjelokupnom izvješću možete pristupiti ovdje  [www.epson.eu/greenreport].

PS/LŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox