Europska komisija priprema dubinsku analizu 12 zemalja

Europska komisija planira provesti temeljitu analizu makroekonomske situacije 12 zemalja članica kako bi se na vrijeme otkrile moguće neravnoteže, piše hrt.hr

Europska komisija objavila je da je potrebno provesti temeljitu analizu makroekonomske situacije u 12 zemalja članica kako bi se na vrijeme otkrile moguće neravnoteže koje mogu ugroziti financijsku stabilnost i gospodarski rast. Stoji to u prvom izvješću o makroekonomskim neravnotežama koje je u Strasbourgu predstavio povjerenik za ekonomske i monetarne poslove Olli Rehn.

Komisija će temeljitu makroekonomsku analizu provesti na 12 zemalja a riječ je o: Belgiji, Bugarskoj, Cipru, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Odlučili su da nema potrebe za analizom u Austriji, Češkoj, Estoniji, Njemačkoj, Latviji, Litvi, Luksemburgu, Nizozemskoj, Poljskoj i Slovačkoj. Zemlje u kojima se dubinska analiza ne preporuča su Grčka, Irska, Portugal i Rumunjska jer su korisnice međunarodne financijske pomoći EU i MMF-a a onih ih već pojačano nadziru. (HT)

 

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox