Evo koji IPARD projekti su dobili ukupno 10 milijuna kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je gotovo 10 milijuna kuna za pet završenih IPARD projekata. 

Riječ je o projektima u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" i mjere 103 "Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Europske unije", izvijestili su iz te agencije. Korisniku Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) Branko Bračun isplaćeno je 1,06 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekata za držanje muznih krava unutar prostora farme. Ulaganjem kroz mjeru 101 IPARD programa modernizirani su i proširili kapacitet farme koji su dosegli propisane standarde u pogledu dobrobiti životinja i zaštite okoliša.

Korisniku OPG Dobrivoj Borojević isplaćeno je 834,7 tisuća kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekata za skladištenje i sušenje žitarica i uljarica čime je korisnik modernizirao procese skladištenja i sušenja u skladu sa EU standardima. Korisniku Rigeta d.o.o isplaćeno je 3,2 milijuna kuna za ulaganje u opremanje klaonice, rasjekaonice, hladnjače, objekta za proizvodnju mljevenog mesa, mesnih pripravaka i preradu mesa te ulaganje u opremu za obradu otpadnih voda, filtriranje zraka i rashladne sustave. Ulaganjem kroz mjeru 103 IPARD programa korisnik je usavršio postojeći proizvodni program, te zadovoljio EU standarde koji se odnose na proizvodne procese u poslovanju s hranom.

Iznos od 3,1 milijun kuna isplaćen je tvrtki Prozorje-Voće d.o.o. za ulaganje u novo podizanje nasada voća, a tvrtka je kroz mjeru 101 IPARD programa povećala svoje proizvodne kapacitete i poboljšao konkurentnost na tržištu. Obrtu-peradarskoj farmi DERIFAJ isplaćeno je 1,5 milijuna kuna za ulaganje u rekonstrukciju i opremanje objekata za držanje kokoši nesilica, čime je korisnik uskladio svoje poslovanje s EU standardima i znatno unaprijedio svoje poslovanje.

Iz Agencije navode kako je nakon osam provedenih natječaja za mjere 101 i 103, Agencija ugovorila 164 projekta s iznosom bespovratne potpore od oko 430 milijuna kuna. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox