Evo što (ni)je Vlada radila cijelu godinu

Vlada je 19. travnja ove godine predstavila plan gospodarskog oporavka kojim je puno toga obećala, a ispunila jako malo. Pa evo što smo mi to čekali...

 

Vlada je dosad od obećanog provela jedino smanjenje povlaštenih mirovina visine iznad  3.500 kuna za 10 posto, piše Novi list, a mirovinska reforma završila je kasnijim slanjem žena u mirovinu i povećanjem kazni za prijevremenu mirovinu.

Očekivali smo reformu državne uprave te zbrinjavanje "viška" iz njenih redova no to se nije dogodilo. Nije se provela ni reorganizacija sustava socijalne skrbi koji bi se trebao temeljiti na imovinskom stanju korisnika, nema imovinskih kartica dobivenih preko OIB-a jer podaci o nekretninama nisu uređeni.

Zaposleni u MUP-u i vojsci  trebali bi pod oštrijim uvjetima odlaziti u mirovinu, ali i tu se stalo.

 

Ministarstvo zdravstva u teškoj gabuli

 

Obveze Ministarstva zdravstva ne padaju ispod milijardu kuna, a nije provedena kategorizacija bolnica koja je trebala smanjiti troškove sustava, a koju je najavio ministar Darko Milinović. Da stvar bude zanimljivija, do podataka o stvarnom dugu zdravstva u Hrvatskoj, ne može se doći, navodi Novi list.

Nećemo ove godine dočekati niti reformu teritorijalnog ustroja Hrvatske, ili barem pripremne radnje kao što su prikupljanje podataka o financiranju jedinica lokalne uprave i samouprave.

A koje su to tvrtke u problemima dobile pomoć obećanu najavljenim paketima mjera, ne znamo. (MJ)

 

Izvor: Novi list, 20. prosinac 2010.
Foto: www.vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox