Facebook preuzeo Gowallu i priprema nova iznenađenja

Facebook priprema novitete, a preuzimanjem Gowalle proširili su poslovanje u pokušaju da unaprijede društvenu mrežu prije izlaska na burzu, piše dnevnik.hr

Nekoliko tjedana trajala su nagađanja, a stigla je i službena potvrda da je Facebook preuzeo Gowallu, geolokacijski servis i konkurenta popularnom Facebooku. Gowalla ja aplikacija kojom korisnici dijele svoju lokaciju u restoranima, kinima, kazalištima i brojnim drugim mjestima. 

Upravo najnovija akvizicija možda je i najveća za Facebook ove godine jer bi tako prije izlaska na burzu unaprijedili društvenu mrežu ali dodatno konkurirali Google+. Prilikom objave o akviziciji glasnogovornica Facebooka je rekla da dvije kompanije dijele zajedničke ciljeve: Razvoj odličnih proizvoda koji su namijenjeni milijunima korisnika te razvoj novih načina na koji se ljudi mogu povezati i dijeliti zanimljivosti iz njihovih života.

Ali Facebook ne preuzima Gowallin servis i tehnologiju, kao niti podatke njenih korisnika, zanimaju ih samo zaposlenici te kompanije koje će im u budućnosti pomoći na razvoju novih projekata. Na CNN-u kažu da bi jedan od tih projekata mogao biti unaprjeđenje Timelinea, no nije poznato kakve novitete možemo očekivati na liniji naših života na Facebooku. Iako je prošlo već dva mjeseca od predstavljanja Timelinea još uvijek nije službeno dostupan korisnicima. Većina korisnika još uvijek koristi stari profil. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox