Facebook priprema pametni telefon?

Facebook bi uskoro mogao lansirati svoj prvi pametni telefon, a uređaj će raditi na prilagođenoj verziji Androida, piše dnevnik.hr 

Na internetu su se pojavile glasine da je Facebook odlučio početi s razvojem vlastitog pametnog telefona i krenuti na osvajanje i u borbu sa žestokom konkurencijom na mobilnom tržištu. Na stranici AllThingsD navodi se da će za proizvodnju ovog telefona biti zadužen HTC, a navodno se još razmišlja i o Samsungu, ali telefon bi se prodavao pod Facebookovim brendom.

Za sada je poznato kodno ime mobitela Buffy, ali čini se da su planovi za proizvodnju tek u početnoj fazi pa se predstavljanje može očekivati tek za 12 ili 18 mjeseci.  Iz Facebooka i HTC-a nisu htjeli komentirati ove navode, no glasnogovornik Facebooka je rekao da "rade sa svima u mobilnoj industriji – s operaterima, proizvođačima hardvera, operativnih sustava i developerima aplikacija kako bi donijeli snažno društveno iskustvo što većem broju ljudi diljem svijeta".

Suradnja Facebooka i HTC-a i do sada je bila odlična pa je kompanija već predstavila dva modela - Salsa i ChaCha koji dolaze s posebnom tipkom za pristup najpoznatijoj društvenoj mreži. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox