FOTO: Tisuće prosvjednika u živom zidu branilo radna mjesta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Radnički prosvjed u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Hrvatske udruge sindikata (HUS) pod nazivom "Živi zid za obranu radnih mjesta: posao i plaća, a ne burza!" započeo je ispred Radničkog doma na zagrebačkom Krešimirovu trgu, s kojeg se prosvjedna povorka uputila prema sjedištu Vlade na Trgu svetog Marka. 

Između 1.500 i 2.000 prosvjednika, obučenih u crvene prsluke s parolom "Za obranu radnih mjesta", iz tvrtki koje trenutno posluju s problemima, a koje podržavaju njihovi kolege iz sindikata udruženih u SSSH I HUS, ispred sindikalnog sjedišta zviždanjem je prosvjedovalo protiv gašenja radnih mjesta te smanjivanja i neisplate plaća.

Neki od njihovih transparenata su "Posla ima, pustite da radimo", "Nova vlast, ista priča", "Krize puna vreća, samo za radnička pleća". "Europske plaće svima, a ne samo njima", "Osim dugova, što ostavljate mladima?", itd. Organizatori prosvjeda kažu kako prosvjedom žele izraziti neslaganje s pogubnim politikama i nesposobnim političarima, koji radnicima rade o glavi.


Na Markovu trgu očekuje se obraćanje čelnika SSSH i HUS-a Mladena Novosela i Ozrena Matijaševića te sindikalnih povjerenika iz tvrtki Dalekovod, 3. maj, Brodosplit, Osječka pivovara i Petrokemija. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox