Franchise expo Croatia 2018.

Goran Jakus/PIXSELL

Sajam franšiza, financijskih i konzultantskih usluga održat će se od 03-04.05.2018. u Opatiji.


Ove godine Franchise expo Croatia organizira se po četvrti puta i svake godine sajam je međunarodnog karaktera, a do sada bile su zastupljene franšize iz: UK, Italije, Srbije, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Hrvatske i dr. U tom smislu svake godine predstavi se tridesetak izlagača i vrlo je velik interes malih investitora za ulaganje u franšizu.

Ove godine taj interes je pogotovo velik s obzirom na bespovratne potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od 55 000 kn u svrhu samozapošljavanje koje se može ostvariti  i kupnjom franšize. Tako da će na sajmu biti predstavljene franšize u koje se mogu investirati ova bespovratna sredstva.  

Konferencijski dio koji će biti održan sadržavat će predavanja i radionice namijenjene poduzetnicima, ali i nezaposlenima kako bi realizirali svoje samozapošljavanje kroz kupnju franšize. Gosti predavači važna su imena iz hrvatskog poduzetništva, regionalnog te institucija. Sudjelovanje je najavio i Predsjednik Europske franšizne federacije Michael Eyre.

Sajam organizira Hrvatska gospodarska komora, županijska komora Rijeka, a održava se pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, u suradnji s Hrvatskom Udrugom za franšizno poslovanje, Gradom Opatija, Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtničkom komorom Primorsko-goranske županije, Turističkom zajednicom Kvarnera, Turističkom zajednicom Grada Opatije . Medijski partneri su: Privredni vjesnik, Suvremena.hr-portal za trgovinu, Poslovni savjetnik, portal Woman in Adria i dr.  

Prošlogodišnje izdanje FEC-a bilo je odlično posjećeno i pobudilo je veliki interes kako za ponuđene franšize tako i za konferencijski dio koji je bio raznovrstan i poučan za potencijalne kupce franšize, ali i za poduzetnike koji na ovaj način žele širiti svoje poslovanje.

Dosadašnja velika posjećenost predavanja i panela u okviru dosadašnjih izdanja sajma pokazatelj je da je tema interesantna svima kako našim poduzetnicima za financiranje vlastita rasta i izvoza uspostavom franšizne mreže,  tako i onima koji žele u poduzetništvo ali ne prepušteni sami sebi.

Moramo napomenuti da je franšizni sektor u svijetu generator zapošljavanje i održivog poduzetništva zato je ovaj događaj vrlo važan za hrvatsko gospodarstvo.

Dođite od 3-4.5. u Opatiju na FEC 2018 i pogledajte koji poslovni koncepti traže partnere.

Za više informacija obratiti se HGK Županijska komora Rijeka ili lkukec@inet.hr.

Samozapošljavanje bez vlastite ideje?
Može, kupnjom franšize!

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox