Frattini o ometanju prijema: U kratkom roku ćemo pronaći obostrano prihvatljivo rješenje

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je od talijanskoga ministra vanjskih poslova Franca Frattinija odgovor na pismo o problemu ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj, priopćeno je u srijedu iz MVPEI-ja.

 

Jandroković je Frattiniju pisao 8. veljače, a talijanski ministar u odgovoru ističe kako je "upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko upotrebe radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Hrvatske i Italije te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema".

Navodi kako je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija da će se pitanju koordinacije posvetiti "prioritetno i uz posebnu pozornost", kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija.

Na kraju pisma ministru Jandrokoviću Frattini izražava uvjerenje kako će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje. (Hina/SJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox