Gadafi je pismom molio talijansku pomoć

Libijski čelnik Moamer Gadafi pisao je u kolovozu talijanskome premijeru Silviju Berlusconiju i molio ga da zaustavi intervenciju kojom je NATO pomagao pobunjenicima da ga svrgnu, objavio je francuski tjednik Paris Match.

 

U pismu koje počinje s "Dragi Silvio", Gadafi kori Berlusconija s kojim je godinama bio blizak prijatelj, što nije intervenirao u njegovu korist i podsjeća ga na pakt prijateljstva između dviju zemalja. Iznenadio sam se odnosom prijatelja s kojim sam zapečatio povelju prijateljstva korisnu objema našim zemljama - piše u pismu. "Nadao sam se da ćeš barem ti izraziti zabrinutost i pokušati posredovati prije nego što se prikloniš ratu".

Ne krivim te za ono za što nisi odgovoran. Znam da nisi bio za ovu štetnu akciju, koja ne služi na čast niti tebi ni talijanskom narodu. Ali mislim da još uvijek imaš mogućnosti vratiti stvari na početak i podržati interese naših dvaju naroda - piše Gadafi.

Prekini bombardiranje koje ubija našu libijsku braću i našu djecu. Razgovaraj sa svojim novim prijateljima i saveznicima - pisao je Gadafi. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox